Юлияна Янева е единствената българка с шанс да спечели медал

...
Юлияна Янева е единствената българка с шанс да спечели медал
Коментари Харесай

Юлияна Янева с шанс за медал на Световното

Юлияна Янева е единствената българка с късмет да завоюва орден на Световното състезание по битка в Нур-Султан (Казахстан). Тя доближи до четвъртфиналите в неолимпийската категория до 65 кг. Състезателката ни стартира присъединяване си с победа над канадката Джесика Бруйлет с 11:0 в първия кръг, само че по-късно отстъпи с 0:3 точки на рускинята Инна Тражукова. Ако по-късно през днешния ден Тражукова завоюва полуфинала си със състезаващата се за Азербайджан българка Елис Манолова, Янева ще добие право да се бори в репешажите.

Другите две участнички през днешния ден Мими Христова и Мария Оряшкова не съумяха да завоюват олимпийски квоти. В категория до 57 кг Христова загуби още в първия си мач от французойката Матилде Ревейе с 2:4 точки. Ревейе пък загуби срещата си от осминафиналите и по този метод не съумя да изтегли Христова към репешажите.
 Идентична бе ориста и на Мария Оряшкова в категория до 76 кг. Оряшкова загуби с 0:10 точки от киргизката Айпери Кизи, която пък на собствен ред отпадна от Ерика Уиби от Канада в осминафиналите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР