Юксел Кадриев е от хората, които рядко разголват душата си.

...
Юксел Кадриев е от хората, които рядко разголват душата си.
Коментари Харесай

Юксел Кадриев: Четири месеца бях на легло, два от тях в болница. Бях в безизходица!

 Юксел Кадриев е от хората, които рядко разголват душата си. Водещият на новините по Би Ти Ви има стабилен претекст за това да страни от светската суетност и да пази персоналните си момента единствено и само за себе си: " Защото хората обичат да злоупотребяват с отворените души ".

Откакто обаче у Кадриев се отприщи геният да показва страстите си в мерена тирада и се оказа, че е сантиментална натура, той стана и по-сговорлив и изповяда елементи от душевната си галактика.

" Писането на стихове постоянно е обвързвано с съответно положение, защото, с цел да изкараш чувство от дълбините на душата си, би трябвало нещо да се е случило, да е породило тези рими, тези фрази да се зародят у теб. При мен се случва доста необичайно писането, тъй като, в случай че през днешния ден преживея нещо, което да ме раздруса отвред, хубаво или неприятно, си остава по този начин. Но след седмица, две, три, случилото се идва и потегля да става ясно в стихотворна форма. И аз просто пипвам и го протоколирам. Въобще не го мисля. То излиза от мен. Оставям го да отлежи и в множеството случаи то няма потребност от спомагателна редакция ", издава новинарят пред " Cultinterview ".

За своите 48 години Юксел счита, че е възприел с отворени сетива житейските уроци, поднесени му от ориста, и най-много, поучил се е от събитията и хората, съпътствали го по пътя му.

" Всеки човек има разнообразни стадии в живота си. Движим се. Не съм същият, какъвто съм бил преди 5, 10 или 20 години. Друг човек съм, както и всеки естествен човек, който обича живота. Ако оставаш същия след всеки един ден, значи си пропуснал годините. Хората, които идват в живота ни, се появяват с някаква причина. Обикновено е, с цел да ни научат на нещо, да ни покажат нещо. Всичко е уроци. Няма значение дали по-късно ще остане огромна болежка или положително възприятие. Важно е да имаш сетива. Ако не си научиш уроците, дълго време ще се луташ ", прибавя Кадриев.

Един от научените от него уроци е обвързван с благодарността и по тази причина денят на новинаря стартира с думата " Благодаря " и приключва с нея. Но с особена боязън я изрича, когато заприказва за един специфичен човек, с значима задача в живота му. Човек, появил се на пътя на Кадриев, с цел да го избави от тъгите в тежък за него миг.

" Трябва да сме признателни на Бог, че се разсънваме здрави и че изобщо започваме деня си. Също по този начин, че ни разрешава да заспим в успокоение. Винаги има нещо, което осмисля деня ти. Ето ви образец... Преди години, след интервенция проф. Каракостов (става дума за известния неврогируг Васил Каракостов - б.р.) избави живота ми. 4 месеца бях на легло, а два от тях - в болница. Бях в невъзможност. В дословния смисъл. Но професорът идваше всеки ден и си говорихме по час-два. Тези диалози осмисляха деня ми. Важно е да намираш изхода. Няма значение дали си паднал седем пъти. Важното е да си станал осем ", споделя още Юксел.

Случая, за който приказва, е от 2012 година Тогава журналистът бе опериран незабавно от дискова херния във Военно-медицинска академия. В рамките на един месец го отварят три пъти. По време на двата месеца престой в болничното заведение, Юксел е неподвижен.

До интервенцията си стига, откакто пет години по-рано получава тежка контузия от претоварване с фитнес уреди.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР