Южнокореец е пресякъл силно укрепената граница при рядко бягство към

...
Южнокореец е пресякъл силно укрепената граница при рядко бягство към
Коментари Харесай

Южнокореец успя да избяга в Северна Корея

Южнокореец е пресякъл мощно укрепената граница при рядко бягство към Северна Корея. Това оповестиха южнокорейските военни, съобщи " Ройтерс ". Южнокорейските военни прецизираха, че са направили интервенция по търсене, откакто лицето е засечено към 21:20 часа локално време през вчерашния ден от източната страна на демилитаризираната зона, разделяща двете Кореи.

" Потвърдихме, че лицето е прекосило границата на Военната демаркационна линия към 22:40 ч. и е дезертирало в Северна Корея ", показаха военните.

Допълва се, че не можели да потвърдят дали лицето е живо, само че са изпратили уведомление на Северна Корея посредством военна гореща линия с искане за отбрана.

Граничното прекосяване, което е нелегално в Южна Корея, се случи, до момента в който Северна Корея ползва строги ограничения за битка с ковид след затварянето на границите при започване на 2020 година, макар че не е удостоверила никакви инфектирани.

Разрази се публичен и политически скандал, откакто севернокорейски бойци гръмнаха южнокорейски рибарски чиновник, който изчезна в морето през септември 2020 година, за което Пхенян упрекна антивирусните правила и се извини.

Два месеца по-рано комунистическия водач на Северна Корея Ким Чен-ун разгласи национално изключително състояние и отдели пограничен град, откакто севернокорейски дезертьор, за който сподели, че е имал признаци на COVID-19, незаконно пресече границата на север от юг.

Продължителните затваряния на Северна Корея и рестриктивните мерки за придвижване сред провинциите също по този начин тласнаха броя на севернокорейските бегълци, идващи в Южна Корея, до рекордно ниско равнище.

Трансграничните връзки се утежниха, откакто договарянията за нуклеарно разоръжаване сред Пхенян и Вашингтон бяха стопирани след несполучливата среща сред предходния американски президент Доналд Тръмп и Ким Чен-ун през 2019 година

Южна Корея и предвожданите от Съединени американски щати сили на Организация на обединените нации механически към момента са във война със Северна Корея, защото Корейската война от 1950-1953 година приключи с помирение, само че не и с кротичък контракт.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР