Южноамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ) за пореден път демонстрира подкрепата си

...
Южноамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ) за пореден път демонстрира подкрепата си
Коментари Харесай

Южна Америка с мощна подкрепа за ФИФА преди Мондиал 2022

Южноамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ) за следващ път показва поддръжката си за ФИФА и прикани участващите народи да " оставят несъгласията зад тила си " преди международното състезание в Катар. Възможността дребната арабска страна да провежда най-големия състезателен конгрес провокира доста полемики, а също така концентрира и нови рецензии в навечерието на шампионата, като опозицията се концентрира върху криминализирането на еднополовите връзки от страната-домакин и изискванията, пред които са изправени работниците-мигранти. А доста от хората, които дойдоха там да изкарат прехраната си на обектите за Световното състезание, даже откриха гибелта си.

Президентът на ФИФА Джани Инфантино и генералният секретар Фатма Самура неотдавна писаха до всички 32 народи, участващи в Катар, с молба да се " концентрират върху футбола ". Нещо, което е подкрепено и в този момент с изказването на футболното управително тяло на Южна Америка. Изявленията на Инфантино и Самура провокираха незабавната реакция на международната правозащитна организация Amnesty International, която упрекна уредниците, че скриват проблемите с правата на индивида " под килима ". В тяхна поддръжка се включи и работна група на УЕФА от 10 европейски народи, която като акцентира нуждата от " поддръжка за правата на индивида ".

" КОНМЕБОЛ и неговите 10 асоциации-членки се причисляват към апела за международно футболно единение в поддръжка на международното състезание в Катар през 2022 година ", стартира изказването. " Страна, която желае да покаже своето гостолюбие и топлина, превъзходни спортни обекти и 32 готови тима с максимален капацитет, подсигуряват шампионат, който без подозрение ще остане в историята. Както малко пъти в историята, човешкото общество през днешния ден се нуждае от мощното обръщение на спорта като цяло и футбола, най-популярния от тях, в частност.

А това обръщение е мощно, тъй като е универсално и надвишава политическите или идеологическите разногласия, краткотрайните различия и инцидентните борби. Това е обръщение, цялостно с оптимизъм, приемливост, приобщаване, многообразие, обединяване. Световното състезание в Катар е най-хубавата опция за консолидиране на полезностите, върху които се основава футболът ", се споделя в формалното мнение на КОНМЕБОЛ в поддръжка на избора на Катар. 

Накрая се акцентира, че образецът за идващото потомство би трябвало да бъде позитивен, а не " младежите да виждат кавги, когато Мондиал 2022 чука на вратата ". " Новите генерации - девойки, момчета и младежи, се надяват и търсят футболът да не бъде очернен или килнат с пристрастни или частични визии. Дойде време да оставим несъгласията зад тила си и да оценим и да се насладим на едно същинско всеобхватно празненство, предстоящо с неспокойствие от цялата планета, приключва мнението на южноамериканската конфедерация.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР