В Деня на българския спорт – 17 май Национална спортна

...
В Деня на българския спорт – 17 май Национална спортна
Коментари Харесай

В Деня на българския спорт НСА и Посолството на Швейцария честваха 130 години от пристигането на швейцарските учители

В Деня на българския спорт – 17 май Национална спортна академия „ Васил Левски “ и Посолството на Конфедерация Швейцария означиха с тържествено честване 130-ата годишнина от идването на швейцарските учители в следосвобожденска България.

Събитието се организира в спортната Алма Матер на България – НСА и събра повече от 300 участници – представители на държавни институции и общински управляващи, дипломати, студенти и преподаватели, спортни деятели, педагози и общественици.

В приветствието си ректорът на Академията проф. Красимир Петков напомни приноса на швейцарските учители.

„ Смели и безкористни мъже, отдали години от живота си на спорта надалеч от своята татковина. С цената на доста старания те поставят основите на проведения български спорт. Швейцарците стартират своята активност като учители в разнообразни градове и първи демонстрират какво е физическо образование и изясняват за какво е значимо да се практикува спорт ", описа ректорът в обръщението си.



Приветствия към аудиторията сервираха също: Н. Пр. Раймунд Фурер - дипломат на Конфедерация Швейцария, доцент Стоян Андонов – заместник-министър на младежта и спорта, Весела Лечева – основател за въвеждането на дата 17 май като Ден на българския спорт (2006 г.) в качеството й на тогавашен министър, Меглена Плугчиева – някогашен дипломат на България в Швейцария, Валентин Заяков – консултант в Парламентарната комисия по въпросите на децата, фамилията, младежта и спорта.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР