Южна Корея има една от най-ниските нива на раждаемост в

...
Южна Корея има една от най-ниските нива на раждаемост в
Коментари Харесай

Недостигът на работна ръка принуждава южнокорейските компании да внедряват роботи в сектора на услугите

Южна Корея има една от най-ниските равнища на раждаемост в света, а идното нарастване на минималната работна заплата, която към този момент се удвои през последното десетилетие, принуждава фирмите за услуги от ден на ден да обмислят потреблението на роботи. Скоро те ще стартират да доставят храна и към този момент извършват редица функционалности в заведенията за публично хранене.
Nikkei Asian Review оповестява за опита на Южна Корея в ускоряването на потреблението на роботи. Логистичният колос CJ Logistics съобщи, че неговата роботизирана технология е направила гражданска война в складовите интервенции, като е преместила рафтовете със артикули до мястото, където оператор оформя пратка за доставка на клиент. Роботизираните мотокари докарват авансово стелаж със артикули до бюрото на оператора и стоките се сортират по този начин, че множеството от поръчаните дружно артикули да са в непосредствена непосредственост. Според CJ Logistics този метод разрешава на един чиновник да обработва 23,8 колета на час, до момента в който при класическия способ това са 15,4 колета на час. Производителността на оператора се усилва с 55%.

В корейската кетъринг промишленост роботите също намират необятно приложение. Те към този момент наливат и сервират питиета в метростанциите, разнасят поръчки в кафенетата вместо сервитьори и работят в кухнята. Такъв " автоматизиран готвач " може да подготви 50 порции пилешко месо на час или пет оризови питки на всеки 10 минути. Роботизираните колички се употребяват и за доставки по домовете на крайни клиенти, единствено тъй като нормативната уредба им не разрешава да се движат по тротоари и пешеходни пътеки, а цялата промишленост чака облекчение в тази област през 2023 година Засега тези средства за доставка на храна се употребяват пробно.
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР