Южна Корея и Съединените щати преразгледаха днес двустранно споразумение за

...
Южна Корея и Съединените щати преразгледаха днес двустранно споразумение за
Коментари Харесай

САЩ и Южна Корея преразглеждат стратегията за възпиране на Северна Корея

Южна Корея и Съединените щати преразгледаха през днешния ден двустранно съглашение за сигурност, ориентирано към въздържане на заканите от страна на Северна Корея, оповестява " Ройтерс ". Те дадоха обещание да продължат натиска върху Пхенян макар другите световни проблеми.

Министърът на защитата на Южна Корея Шин Уон-сик и неговият американски сътрудник Лойд Остин подписаха обновената Адаптирана тактика за въздържане (TDS) по време на договаряния за сигурност в Сеул, оповестиха от министерството на защитата. Преразглеждането беше счетено за належащо, защото съществуващата тактика не адресира съответно бързия прогрес в ракетната и нуклеарната стратегия на Северна Корея, се споделя в известието. Министерството на защитата не посочи какво е обновено в съглашението, което гласи, че Съединените щати ще употребяват стратегически военни активи, в това число нуклеарни сили, за отбрана на своите съдружници .

Стратегия за въздържане е основана за първи път през 2010 година, само че в този момент придобива значимост на фона на напредването на нуклеарните стратегии и тези за балистични ракети на Северна Корея.

Съединени американски щати и Южна Корея също са се съгласили да засилят взаимните учения, както и съдействието с Япония , за въздържане и по-добра подготовка за севернокорейски офанзиви.
 Южна Корея, Япония и Съединени американски щати ще проведат първите взаимни въздушни учения
Южна Корея, Япония и Съединени американски щати ще проведат първите взаимни въздушни учения

Показване на единение против Пхенян

Остин сподели, че неотдавнашните визити на  и са били част от напъните за въздържане, както и че темпото на такова разполагане може да продължи макар други световни рецесии. " Ще продължим да вършим нещата, които сме дали обещание да вършим ", сподели Остин на брифинг и добави, че през последната година американската войска е имала повече наличие в Индо-тихоокеанския район, в сравнение с в предишното . По думите му тя е " по-способна да реагира на всичко, което може да се случи ".

Тази година Южна Корея и Съединените щати задълбочиха полемиките по координирането на съюзническия нуклеарен отговор по време на война.

Според изследване на мозъчния концерн на Атлантическия съвет скорошните промени в качествата и желанията на Северна Корея и Китай евентуално ще усилят " трагично " риска възпирането на Съединени американски щати и Южна Корея да се провали през идващото десетилетие. Поради това съдружниците би трябвало да вземат ограничения за укрепването му. Проучването не позволява, че нуклеарна офанзива е евентуален сюжет , само че показва опасения, че Пхенян може да се почувства поощрен да ескалира с по-ограничени военни дейности.

и нахлуването на Русия в Украйна също хвърлиха сянка върху срещата през днешния ден на фона на и въпроси по отношение на
 Западът може и да се тормози от доближаване Русия-Северна Корея, Китай може и да не се
Западът може и да се тормози от доближаване Русия-Северна Корея, Китай може и да не се

Но Пекин има и огромен дял в международната търговия и не може да си разреши вреди от дестабилизиращо държание и закани с нуклеарни оръжия

" Въпреки споровете, които се случват в доста елементи на света, нашият съюз е най-мощният съюз в историята и в света ", сподели Шин на брифинга. Той означи, че неотдавнашните са били най-големите в историята на съдружниците и че усилването на взаимните учения ще подсигурява, че Северна Корея може да бъде осъдена " неотложно и мощно ", в случай че нападне.

В неделя президентът на Южна Корея Юн Сук Йол разгласи, че съдружниците би трябвало да бъдат подготвени за всевъзможни провокации от страна на Северна Корея, в това число " изненадваща офанзива в жанр `Хамас` ". На приема Остин удостовери, че задължението на Съединени американски щати за отбрана на Южна Корея включва цялостния набор от американски военни качества , оповестиха от офиса на Юн.

" Регионът е угрижен за фокуса на Съединените щати ", сподели Бони Глейзър, специалист по Азия в Германския фонд Маршал на Съединените щати. " Ние участваме в две войни ", изясни тя и добави, че другата причина за " безпокойствие " на Съединени американски щати са идните президентски избори идната година.

Срещите по защитата идват на фона на опасения, че Северна Корея се готви  Пхенян също е за потребление във войната в Украйна, като в подмяна получава техническа поддръжка за подкрепяне на оръжейните му стратегии.
 Северна Корея: Съединени американски щати да не разясняват връзките ни с Русия
Северна Корея: Съединени американски щати да не разясняват връзките ни с Русия

Напрежение на Корейския полуостров

Руският президент Владимир Путин сподели на неотдавнашна среща на върха със севернокорейския водач Ким Чен Ун, че, само че не даде детайлности.

Ръководителите на защитата на Южна Корея, Япония и Съединените щати се съгласиха в неделя да стартират скица за шерване на данни в действително време за севернокорейските ракети през декември, заяви министерството на защитата на Южна Корея.

" Виждаме повече тристранно съдействие, в сравнение с в миналото сме виждали ", съобщи Остин на брифинг през днешния ден.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР