Югоизточноазиатският блок АСЕАН ще проведе първото си съвместно военно учение

...
Югоизточноазиатският блок АСЕАН ще проведе първото си съвместно военно учение
Коментари Харесай

АСЕАН с първо съвместно военно учение в Южнокитайско море

Югоизточноазиатският блок АСЕАН ще организира първото си взаимно военно обучение в Южнокитайско море , заяви в четвъртък неговият ръководител Индонезия, последните многостранни учения за сигурност в миг на възходящо напрежение и неустановеност в района, оповестява СиЕнЕн.

Решението беше взето на среща на военните командири на 10-членната Асоциация на нациите от Югоизточна Азия (АСЕАН) в Индонезия, която ще бъде хазаин на учението в Северно море Натуна, най-южните води на Южнокитайско море.
 Си Дзинпин приготвя Китай за
Си Дзинпин приготвя Китай за " най-лошия сюжети "

Той прикани Китай да сътвори " сигурна външна среда "

Главнокомандващият армията на Индонезия адмирал Юдо Маргоно сподели пред държавната осведомителна организация Антара, че учението ще бъде през септември и няма да включва никакво образование за бойни интервенции .

Целта, сподели Маргоно, е з асилване на " централното място на АСЕАН ".

Единството на АСЕАН от години е подложено на тестване от съперничеството сред Съединените щати и Китай , което се разиграва в Южнокитайско море.

Членовете на АСЕАН Виетнам, Филипините, Бруней и Малайзия имат конкуриращи се искания с Пекин, който отстоява суверенитет над големи сектори от океана, които включват елементи от изключителната икономическа зона на Индонезия (ИИЗ).
 Американските военни оповестиха за още един случай с китайски аероплан
Американските военни оповестиха за още един случай с китайски аероплан

Ново опълчване

Говорителят на индонезийската войска Джулиус Виджойоно сподели, че учението е обвързвано с " високия риск от злополучие в Азия, изключително в Югоизточна Азия ".

Път за към 3,5 трилиона $ годишна търговия с кораби, Южнокитайско море е обект на непрекъснато напрежение в последно време, защото Китай постанова претенциите си с голямо разполагане на брегова защита и риболовен лодки до 1500 км (932 мили) от бреговата линия.
 Тайван засече 37 китайски военни самолета в зоната си за противовъздушна защита
Тайван засече 37 китайски военни самолета в зоната си за противовъздушна защита

Страната задейства отбранителните си системи

Китай претендира за суверенитет посредством експанзивна " линия с девет тирета ", основана на своите исторически карти , за които интернационален трибунал през 2016 година постанови, че няма правно съображение.

АСЕАН упорства за довеждане докрай на дълго чакания морски кодекс за държание с Китай и няколко от нейните членове имаха конфликти с Пекин през последните месеци.
 Въздушните патрули на Китай с Русия тревожат Токио
Въздушните патрули на Китай с Русия тревожат Токио

Китай и Русия сполучливо приключиха втората фаза от взаимните си въздушни патрули над Западния Тих океан в сряда

Виетнам разкритикува разполагането на проучвателен транспортен съд от Китай наоколо до няколко газови блока в своята ИИЗ, до момента в който Пекин беше упрекнат, че е изпратил хипотетична морска милиция във водите, където военноморските сили на Индия и страните от АСЕАН организират учения .

Филипините упрекнаха бреговата защита на Китай за " рискови маневри " и " нападателни тактики ". Планира осъществяване на взаимни патрули със Съединените щати, в допълнение към встъпителното тристранно обучение на бреговата защита, което те организираха с Япония тази седмица.

Китай твърди, че бреговата му защита прави постоянни интервенции в това, което е китайска суверенна територия.
 Руският Тихоокеански флот стартира учения в Японско и Охотско море
Руският Тихоокеански флот стартира учения в Японско и Охотско море

Участват повече от 11 хиляди военни, 60 бойни кораба и 35 самолета
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР