Ю Фей чака този момент от три години: той е

...
Ю Фей чака този момент от три години: той е
Коментари Харесай

Китайците са щастливи: Страната отвори границите си за влизане

Ю Фей чака този миг от три години: той е екскурзовод, приказва свободно немски. Предикоронавирус пандемиятатой демонстрира на немските туристи забележителностите в Пекин и пътува до Германия с китайци.

„ Повечето от хората, които познавам, които работят в туризма, са безработни през последните три години, трябваше да си търсят нова работа “, споделя той пред немската ZDF, като добавя, чес отварянето на границитесе надява на доста туристи, най-късно от Великден.

Влизането към момента е най-вече за бизнес пасажери и студенти

На летищата в Пекин хората можеха да стана очевидци натрогателни подиуми. Университетският професор Джон и брачната половинка му най-сетне съумяха още веднъж да прегърнат щерка си: " Невероятно щастливи сме, чеКитайотмени карантината за влизане. Ето за какво тя взе първия полет, където просто се качваш на самолета и по-късно отиваш напряко у дома ", споделя той.

Китайското държавно управление към момента избира бизнес пасажери и студенти за влизанев страната, само че туристическите визи скоро още веднъж ще бъдат по-често срещани. Преди тръгване е необходимотрицателен PCR тест.

Вече са резервирани повече от два милиона пътувания в Китай

Експертите обаче са обезпокоени от идната вълна от пътувания в самия Китай: Около китайската Нова година на 22 януари милиони китайци потеглят да посетят роднините си за първи път от три години.

По публични данни към този момент са резервирани над два милиона въздушни, автобусни и влакови връзки. Но държавното управление минимизира заплахата от нова вирусна вълна:Големите ни градове към този момент минаха пика на Ковид инфекциите, по тази причина не мислим, че ще иманов пик към новогодишните празненства, изясняват от Национланата здравна организация.

Междувременно страните от Европейски Съюз утвърдиха краткотрайни защитни ограничения за полетите от Китай.

Българското министерство на опазването на здравето популяризира в четвъртък рекомендациите на Европейската комисия за пътуващите от и до Китай, като посочи, че у нас няма да се постановат рестрикции към този момент. На пътуващите от Китай се предлага да носят защитна маска.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР