Йоркширски териер е стара английска порода кучета, която се появи

...
Йоркширски териер е стара английска порода кучета, която се появи
Коментари Харесай

Имена за йоркширски териер

Йоркширски териер е остаряла британска порода кучета, която се появи посредством кръстосване на Манчестър Териер със Скай Териер и Данди Динмонт Териер. Йоршкирският териер е отгледан от миньори в херцогството Йорк. Бяха направени усъвършенствания в тази порода, като се получиха актуалните екземпляри, доста ценени и обичани както в Англия, по този начин и в други страни. 

Първоначално йоркширски териер е бил употребен за лов на мишки и плъхове в йоркширските мини и мелници. След това се трансформира в съвременен домакински любим във Викторианската ера. Настоящото име Йоркширски териер е обещано през 1870 година Това е малко куче, някои екземпляри даже са доста дребни, с добра съразмерност.

Има дребна и плоска глава, зурла с идентична дължина на черепа, здрава челюст, покрита с доста дълга четина, черен и дребен нос. Очите са със междинен размер и мрачен цвят. Ушите са дребни, V-образни, повдигнати и покрити с четина. Специалната четина се състои от доста дълга, права, копринена, лъскава и доста фина материя.

Малките се раждат черни с кафяво и едвам на 2 години ще имат присъщия цвят на златисто-кафяв с железно сиво. Козината на главата и по-често на челото е толкоз богата и дълга, че би трябвало да бъде стегната и завързана над главата, с цел да се изчистят очите. Козината се носи с път в средата на гърба.

Характер на йоркширския териер

Това е самоуверено и уверено животно, интелигентно, витално, радостно, будно и внимателно. Йоркширският териер е сензитивно куче, би трябвало да се третира с деликатност, любов. Той е дисциплиниран и предан на господаря си любим. Разбира се добре с децата, стига те да не го тормозят прекалено много. Също се схваща добре с други животни в семейството. Някои екземпляри могат да имат неразумно отношение към други кучета.

Отглеждане на йоркширски териер

Козината на йоркширския териер би трябвало да се четка и сресва всеки ден. Козината на главата би трябвало да бъде закрепена, с цел да защищити очите. Но може да се среже, малко и тогава грижата за козината не изисква толкоз доста старания. Тъй като той страда от мраз през зимата, той би трябвало да носи малко защитно палто.

 Как да кръстим йорки?

Това е чудесно куче за апартамент. Трябва да се третира с доста обич, обвързаност като сензитивно куче. Има умерено равнище на интензивност и късите разходки допустимо най-често ще го харесат Той също по този начин се приспособява към по-малко деен притежател.

Обучение на йоркширския териер

Това е елементарно за образование куче. Обучението би трябвало да бъде поредно, разнообразно, да се прави с деликатност и доста обич, с цел да угоди на кучето и да направи всичко, което неговият стопанин изиска. Йоркширският териер е добър надзирател и прелестен и завързан сателит.

Когато си вземете такова куче, би трябвало да помислите и за уместно име за йоркширски териер. Ето нашите хрумвания:

Имена за женски йоркширски териер

- Бела;

- Лола;

- Зина;

- Клоуи;

- Коко;

- Фийби;

- Майли;

- Нала;

- Шанън;

- Миси;

- Анди;

- Аби.

Имена за мъжки йоркширски териер

 Име за женски йоркширски териер

- Гас;

- Спайк;

- Чоко;

- Джазпър;

- Бруно;

- Джинджи;

- Руби;

- Мърфи;

- Шон;

- Чико;

- Зак;

- Зиги;

- Франки;

- Рокси.

Това бяха нашите хрумвания за имена за йоркширски териер. Дано най-малко 1 от тези имена за кучета да ви е допаднало.

А в случай че към момента не сте си взели йорки, само че доста желаете, вижте тези разгласи за йоркширски териер.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР