Йорданските власти възобновиха действието на въведените по-рано ограничения от 17

...
Йорданските власти възобновиха действието на въведените по-рано ограничения от 17
Коментари Харесай

Йордания затвори училищата до края на септември заради ръста на заразените с COVID-19

Йорданските управляващи възобновиха действието на въведените по-рано ограничавания от 17 до 30 септември поради повишаването броя на жителите на страната, инфектирани с ковид, заяви през днешния ден йорданският в. Ар Рай ", представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

"Училищата в Аман, Ирбид, Зарка и други градове на страната са затворени до края на септември, учениците от 4-ти до 11-и клас още веднъж минават към отдалечена форма на образование ", отбелязва изданието.

Според предписание на министерството на вакъфите и ислямските въпроси за две седмици се преустановяват религиозните служби в джамиите и църквите. Държавните ведомства, предприятията от сферата на търговията и услугите минаха към понижено работно време. Градските управляващи затвориха пазарите, заведенията за хранене и залите за банкети. В Аман през днешния ден полицията изолира 10 жилища, в които живеят инфектирани с ковид. Сходни ограничения се подхващат в други обитаеми места, а на редица места от 18.00 ч. до 6.00 ч. ще е в действие полицейски час. Йорданският министър-председател Омар Разаз изрази вяра, че въведените ограничавания ще разрешат да се избегне цялостното прекъсване на стопанската система, което, по думите му, ще има извънредно отрицателни последици, поради спада на Брутният вътрешен продукт на страната с 5 % и растежа на безработицата до 23 %.

През юни йорданските управляващи започнаха рестартиране на множеството браншове на стопанската система и възобновиха транспортните връзки сред районите след анулация на изключителното състояние, което бе в действие до 21 март. От 8 септември бяха отворени интернационалните летища, което провокира поток от връщащи се в страната от чужбина нейни жители, и от туристи.

Според данни на статистиката броят на инфектираните с ковид в Йордания е повишен за денонощие със 175 и е достигнал общо 3852 души. От 28 март в кралството са регистрирани 26 умряли от болестта, а броят на излекуваните доближи 2349 души.

Във вторник здравният министър Саад Джабер предизвести, че на притежатели на заведения, които не престават да нарушават санитарно-епидемичните ограничения, от в този момент нататък ще се постанова арест за 14 денонощия. По-рано, съгласно оповестени от него данни, за неспазване на разпоредбите за носене на маски и обществена отдалеченост са били затворени повече от 4000 магазини.

"Безотговорното държание на редица жители основава сериозна опасност за публичното здраве и по отношение на нарушителите ще се ползват най-строги ограничения ", акцентира Джабер.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР