Йончева: Държавата функционира по примера - Ало, …Банов съм Става

...
Йончева: Държавата функционира по примера - Ало, …Банов съм Става
Коментари Харесай

Йончева: Държавата функционира по примера - „Ало, …Банов съм”

Йончева: Държавата действа по образеца - „ Ало, …Банов съм ”
Става въпрос за корупция в строителството. Така стартира пресконфренцията на депутата и представител на Българска социалистическа партия Елена Йончева, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Тя пусна запис, който демонстрира, по думите й, по какъв начин Боил Банов през днешния ден министър на културата, през 2016 година в качеството си на зам.-министър, опрощава най-малко 700 000 лева наказателна клауза на компания строител.

Удивителното в този диалог, съгласно Йончева, е с каква лекост днешният към този момент министър от кабинета ""Борисов “ договаря схеми в ущърб на страната. „ Аферата „ Ало,…Банов съм ” е образец за това по какъв начин през днешния ден действа българската страна ”, съобщи тя.

От записа, изработен от чиновник, участвал на него, се схваща, че Банов спомага за опрощаването на най-малко 700 000 лева наказателна клауза на компанията - строител на втори и трети стадий на античния културен комплекс "Сердика" - Ларгото.

Банов в телефонен диалог, който стартира с „ Ало, … Банов съм “, дава инструкции по какъв начин да бъдат подправени документи, с цел да не си прибере страната 700 000 лева, беседва с самостоятелен инспектор, а с ръководителя на компанията договарят по какъв начин да синхронизират документите, с цел да не заплати компанията неустойката от 700 000 лева на страната, която дължи за закъснението, описа Йончева.

Записът е изработен, тъй като чиновниците са били вкарани в противозаконна скица и като застраховка, изясни Йончева.
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР