Йон Циряк заяви, че според него Рафаел Надал безспорно е

...
Йон Циряк заяви, че според него Рафаел Надал безспорно е
Коментари Харесай

Циряк: Надал е най-великият, Федерер и Джокович не са на нивото му


Йон Циряк съобщи, че съгласно него Рафаел Надал несъмнено е най-великият в историята, като в това време се изрече много сериозно за огромните му съперници Роджър Федерер и Новак Джокович. Колоритният румънец даде много забавно изявление за Claytennis.com, в което разкри за какво е решил да продаде лиценза на Мастърс шампионата в Мадрид и насочи съществени рецензии към президента на ATP Андреа Гауденци поради реализираните от него промени.

„Рафа игра необикновено в мача против Джокович. Фактът, че го победи по този метод, демонстрира, че той постоянно ще бъде същинският №1. Няма място за никакви съпоставения с Новак и Роджър. Те не са на неговото равнище. Ще минат още доста генерации, преди още веднъж да забележим състезател да печели 14 трофеи от Големия шлем, още по-малко в един турнир“ – съобщи Циряк.

Бившият №19 е безапелационен, че макар подозренията, които изрази, Надал ще играе на Ролан Гарос и следващата година. „Не мисля, че ще играе до 40-годишна възраст, защото той явно не изпитва такава нужда. Въпреки това обаче ми е доста мъчно да си показва да се отдръпна по различен метод с изключение на след мач, в който е дал всичко от себе си на корта“.

Циряк разяснява протичащото се към Новак Джокович и Роджър Федерер, като, типично в собствен жанр, не се тормози да изкаже много провокативни отзиви.

„Джокович направи съдбовна неточност с отхвърли си да се имунизира. Това нанесе съществени вреди на имиджа му. Новак желае да е персона от вида на Макенроу или Настасе, само че не има нужната харизма, с цел да го направи. Относно Федерер – в случай че към момента е толкоз стимулиран да играе, колкото твърди, евентуално би се справил напълно обичайно даже на 40-годишна възраст. Въпреки тоав обаче не мисля, че в действителност ще бъде на равнището да се бори за трофеи. Дори бих споделил, че съществува заплаха в избран миг да стартира да наподобява глупаво“.

Бизнесменът, който сега има 50% от собствеността на шампионата в Женева, разкри и за какво е решил да се раздели с лиценза за Мастърса в Мадрид. Циряк счита, че с решението си да усили парите за наградни фондове президентът на ATP Андреа Гауденци е дал прекалено много привилегии на играчите в изискванията на международна иконимическа рецесия, като в това време е лимитирал опцията да уредниците да генерират облаги.

„Писна ми да се боря с институции, които непрекъснато дават на играчите правото да идват в кабинета ми и да желаят какво ли не. Срамно е да раздават такива пари, до момента в който в това време митове като Андрес Химено и Маноло Сантана изживяха старините си без подобаващи пенсии, а фамилиите им изпитваха финансови затруднения“.

Циряк разкритикува остро и промяната на собствеността на купа „Дейвис“, както и новия формат на шампионата. „Съсипаха най-хубавия тенис шампионат в света. И защо? Лично аз не виждам на никое място всички тези пари, които ITF твърдяха, че ще завоюват. Те просто се продадоха“ – приключи някогашният треньор на Гийермо Вилас, Горан Иванишевич и Марат Сафин.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР