Яйце с 4 жълтъка е снесла кокошка в двора на

...
Яйце с 4 жълтъка е снесла кокошка в двора на
Коментари Харесай

Пазарджишка кокошка снесе яйце с 4 жълтъка

Яйце с 4 жълтъка е снесла кокошка в двора на Атанаска Пепечкова от пазарджишкото село Лесичово. Това заяви Информационен център-с.Калугерово.

Жената почнала сутринта да подготвя закуска с домашни яйца, чукнала едно от тях и останала сюрпризирана, че в него вместо един има 4 жълтъка. Подобен феномен се случва за първи път, защото най-често вместо един в яйцето могат да се намират два жълтъка. Според ветеринари обаче, това не е добър знак за здравето на кокошката – рекордьор.

Многото жълтъци сочат, че тя страда от хормонално разстройство. Най-честата причина са физиологичните промени, които настъпват в организма на „ кокошката носачка “. Ето за какво, най-често „ производител “ на този необикновен артикул е остаряла кокошка, на която към този момент й е пристигнало време за чорба. Тонусът на яйцепровода при тях понижава с възрастта, което предизвика появяването на такива патологии.

Друга причина, която е обвързвана с възрастта на срив, са хормоналните нарушавания, които се появяват в самото начало. От момента, в който навлизат в „ пубертета “, кокошките имат трагична смяна в метода на живот: дълги дневни часове, засилено хранене и съществуване на примеси в храната.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР