Яйцата съдържат не само полезни вещества, но могат и да

...
Яйцата съдържат не само полезни вещества, но могат и да
Коментари Харесай

5 факта за яйцата, след които вече няма да искате да ги ядете

Яйцата съдържат освен потребни субстанции, само че могат и да навредят на здравето

Яйцата (които ги има във всеки хладилник) са натурален източник на елементарно смилаеми протеини и витамини, минерали и есенциални мастни киселини. Жълтъците са висококалоричната част на яйцето, която съдържа повече мазнини, както и холестерол, мастноразтворими витамини A , E, D и K. Има задоволително изгоди за човешкия организъм в яйцата, само че има обстоятелства, които ще ви накарат да се чудите дали да ядете поширано яйце или обичаните си пържени яйца

Яйцата са превъзходен вид за пълноценна закуска или леко ядене и се вписват в множеството диетични протоколи.

Благодарение на богатото наличие на витамини, те съвършено покачват имунитета, възстановяват кръвното налягане, пазят нервната система , засищат добре, което оказва помощ в битката с наднорменото тегло.

Но яйцата могат да навредят на тялото и човешкото здраве, като предизвикват:

  • алергични реакции;
  • бъбречни и чернодробни заболявания;
  • повишение на „ неприятния “ холестерол.

Първо, несъразмерната консумация на яйца е нездравословна даже за здрав човек без проблеми с бъбреците и черния дроб

Яйцата са с високо наличие на протеини и мазнини. Това може да докара до обостряне на панкреатит и холелитиаза. Сварените яйца натоварват доста черния дроб, изключително при хора с нискокачествени ензими, които са нужни за смилането на комплицирани скотски храни.

Второ, яйцата са постоянно срещан алерген

Яйчните белтъци работят като молекули носители на бактериални протеини, които влизат в тялото през чревната преграда. Имунната свръхчувствителност към протеини се демонстрира със следните признаци:

• Зачервяване и сърбеж на кожата;
• Ангиоедем;
• Риноконюнктивит;
• Подуване на ларинкса;
• Кашлица и бронхоспазъм;
• Гадене;
• Повръщане;
• Болка в корема;
• Диария.

На трето място, несъразмерната консумация на яйца предизвика растежа на „ неприятния “ холестерол в кръвта

Препоръчваме да ядете не повече от 2 яйца дневно. В същото време би трябвало постоянно да ядете фурми, червени боровинки, малини, къпини, череши, сливи, портокали, бяло зеле, броколи, брюкселско зеле, спанак и други храни, богати на антиоксиданти и способни да възстановяват равнищата на холестерола в кръвта.

Ако кръвният ви тест покаже повишение на холестерола, яжте по 1 яйце не повече от 2-3 пъти седмично. Можете да ядете освен пилешки яйца, само че и пъдпъдъчи, пачи и яйца от токачки.

Най-полезно е да се ядат сварени яйца на бързо или дълго готвене. Въпреки това, яденето на сурови яйца усилва риска от зараза със салмонела, тъй че мощно предлагам да не ядете сурови яйца.

Четвърто, не се предлагат при чести възпаления и болести от автоимунния набор

Такива са болести на щитовидната жлеза и червата, ставите и черния дроб, кожата и органите на пикочно-половата система, язви, псориазис и диабет. При тях е по-добре да откажете яйца и ястия с яйца. Те са главните причинители на възпалението и пречат на лечебния развой.

При съществуване на такива болести предлагаме съблюдаване на диетата по автоимунния протокол, основана на постулатите на палео диетата.

Пето, яйчният белтък би трябвало да бъде стеснен от хора с бъбречно заболяване

Това включва пиелонефрит, гломерулонефрит, уролитиаза или някакво друго бъбречно заболяване.

За пациенти с нарушена бъбречна функционалност се предлага диета с ниско наличие на протеини, защото процесът на протеинов метаболизъм в бъбреците е отслабен, което води до утежняване на действието на органа.

Яденето на пилешки яйца няма да навреди на здравето ви, в случай че не злоупотребявате с тях в огромни количества и се храните добре.

Когато купувате яйца, изберете доверени производители или ферми.

Инфо: takprosto.cc

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР