Явор Данаилов (Соло) пристигна в крайната точка на маршрута, поставяйки

...
Явор Данаилов (Соло) пристигна в крайната точка на маршрута, поставяйки
Коментари Харесай

Веломаршрутът Дунав Ултра преодолян за рекордните 37 часа


Явор Данаилов (Соло) дойде в крайната точка на маршрута, поставяйки връх от 37 часа
(снимка: Дунав Ултра)

П риключи предизвикването за най-бързите велосипедисти по маршрута „ Дунав Ултра ” . Целта бе изминаване на маршрута за по-малко от 48 часа. Осем колоездачи се оправиха с тази задача.

Най-бърз бе Явор Данаилов (Соло), който дойде на крайната точка на маршрута, с. Дуранкулак, общ. Шабла, поставяйки връх от 37 часа за изминаване на маршрута.

За първи път от основаването на веломаршрута, колоездач приключи предизвикването в светлата част на деня. Пред кметството в с. Дуранкулак, той бе посрещнат и поздравен от  два кмета – на с. Дурнакулак, Веселин Йорданов, и кмета на гр. Шабла, Мариян Жечев, а локални деца се събраха на площада, с цел да го поздравят.
още по тематиката
Явор е юрист на 27 години от гр. Севлиево и се готви за маршрута целеустремено от 2 месеца. Дунав Ултра е сравним с сходни направления във Франция, които е минавал, показа той.

В идващите часове предизвикването завършиха сполучливо Антони Лозанов (Соло), Димитър Барфончовски/Любомир Райков (Екип 2-ма), Сорин Гажано/Михаил Борисоф (Екип 2-ма) и Кристин Здравкова/Веселка Кръстанова (Екип 2-ма).

Кристин и Веселка станаха първите дами минали маршрута в категория „ до 48 часа ”. „ Нямаше да успеем, в случай че не беше поддръжката на организационния Дунав Ултра екип и помощта на сътрудниците от румънския екип „ Сорин Гажано/ Мигаил Борисоф ”, за което желаеме да им благодарим ”, бяха думите на колоездачките.

Осем колоездачи изминаха маршрута Дунав Ултра за по-малко от 48 часа
(снимка: Дунав Ултра)

„ Догодина ще направя маршрута за 3-ти път, само че не за 40 часа, а за 5 дни ”, показа Антони Лозанов от София – който изминава за втора подред година маршрута Дунав Ултра.

„ Мисля, че 5 дни е съвършеният вид, в който можеш да усетиш оптимално добре маршрута. Така ще мога да спирам, да поговоря с локалните, да се срещна с нови хора. Миналата година се срещнах с жена в гр. Гулянци и откакто финиширах, най-хубавият ми спомен беше от нея ”, показа още Лозанов.

Вчера бе 3-ти ден на колоездачите, които започнаха изминаване на маршрута Дунав Ултра от гр. Видин. Част от тях се чака да изминат маршрута за 5 дни и да дойдат в Дуранкулак на 7-ми септември, а тези, които са решили да го завършат за до 7 или 10 дни, се чака да дойдат след 9-ти септември.

Всеки, минал през 16-те контролни точки и местата с знамена на Дунав Ултра, ще получи документ „ Дунав Ултра ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР