Вътрешното министерство на Армения съобщи, че полицията днес е арестувала

...
Вътрешното министерство на Армения съобщи, че полицията днес е арестувала
Коментари Харесай

Десетки арестувани в Армения на протест срещу териториалните отстъпки

Вътрешното министерство на Армения заяви, че полицията през днешния ден е арестувала 41 души на митинг в Ереван с искане за оставката на премиера Никол Пашинян поради решението му да съобщи на Азербайджан гранични села, заяви Ройтерс, базирайки се на ТАСС.

Миналия месец Армения заяви, че ще върне ненаселените места в развой, определян и от двете страни като значим крайъгълен камък за приближаването към кротичък контракт след две войни, които Ереван и Баку водиха след разпадането на Съветския съюз.

Решението разгневи мнозина в Армения. Протестиращи, водени от почитан арменски свещеник, стигнаха до Ереван в четвъртък, откакто няколко дни по-рано потеглиха пешком от село в североизточната част на страната, на към 160 км. от столицата.

Архиепископ Баграт Галстанян прикани Пашинян да подаде оставка по време на митинга с хиляди сподвижници, от които той изиска да стартират гражданско непокорство за да смъкват държавното управление.

Опозиционните партии в Народното събрание на Армения обявиха, че ще се опитат да стартират процедура по импийчмънт против Пашинян, само че подобен мъчно ще бъде гласуван, тъй като неговата  партия „ Граждански контракт “ има депутатско болшинството.

Армения е съдружник по редица контракти с Русия и обичайно най-близкият сътрудник на Москва в Южен Кавказ, само че двустранните връзки внезапно се утежниха през последните месеци, защото Ереван се пробва да построи връзки със Запада и по едно и също време с това упреква Русия, че не е съумяла да го отбрани от Азербайджан, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР