Явно на нас колегите от коалицията гледат като на съседа

...
Явно на нас колегите от коалицията гледат като на съседа
Коментари Харесай

`Коалицията ни гледа като съседа от село, който е дошъл в града и трябва да го скрият в килера` |

Явно на нас сътрудниците от обединението гледат като на съседа от село, който е пристигнал в града и би трябвало да го скрият от съседите в килера, съобщи зам.-председателят на " ИТН " Тошко Йорданов в Народното събрание. 

В момента ръководещата коалиция спори заради разпределението на парламентарните групи по комисии. Има Такъв Народ и " Възраждане " се сплотиха в настояванията си за повече места, Има Такъв Народ непосредствено оповестиха, че са " ощетени ", а " Демократична България " и БСП били " облагодателствани ". 

Преди великденската почивка на депутатите " ИТН " - по конституционни и правни въпроси и по бюджет и финанси. Де факто Има Такъв Народ желаят да имат право на още едно място в двете комисии - за сметка на " Демократична България ".

Представителите на Демократична България в правната комисия са съпредседателят на дясното обединяване Христо Иванов и юристът Атанас Славов, а в бюджетната - съпредседателят на " Зелено придвижване " Владислав Панев и икономистът Георги Ганев.

В другите две комисии - по земеделие и стопанска система - препоръчаните промени са вътрешнопартийни. Има Такъв Народ желаят да заменят Златомира Карагеоргиева-Мострова с Христинка Иванова в комисията по земеделие, както и Танер Тюркоглу да заеме мястото на Снежанка Траянска.

Възраждане също желаят още места в комисии

Има и друго изненадващо предложение за смяна в състава на парламентарните комисии: " Възраждане " са внесли предложение тяхната квота в бюджетна и правна комисия да се усили с по 1 място, само че за разлика от Има Такъв Народ те не оферират понижаване на броя народни представители в комисия на друга партия.

Идеята е Искра Михайлова да бъде изтеглена от комисията за директното присъединяване на жителите и да отиде в бюджетната, като по този метод " Възраждане " ще останат без представител в гражданската комисия. Другото предложение на партията на Костадин Костадинов е Даниел Петров да влезе в състава на правната комисия.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР