Японското правителство планира да отпусне на автомобилния гигант около 120

...
Японското правителство планира да отпусне на автомобилния гигант около 120
Коментари Харесай

Япония дава близо 1 млрд. долара на Toyota, за да произвежда батерии


Японското държавно управление възнамерява да отпусне на автомобилния колос към 120 милиарда йени (854 млн. долара), с които да финансира проекта на компанията за локално произвеждане на литиево-йонни акумулатори за електрически автомобили, написа в.Nikkei, представен от " Ройтерс ".

Контекст : Тази седмица Toyota показа огромен проект за внедряване на нови технологии и за коренно преустрояване на заводите. Така компанията изпрати най-ясния до момента сигнал за желанието си да завладее по-голям дял от бързо растящия пазар на електрически коли с акумулатори, където е надалеч от съперници като Tesla, а изостава и от локалните играчи на основния китайски пазар.

Сред акцентите на презентацията беше нов вид батерия, която разрешава 1000 км пробег с 10-минутно зареждане - в пъти по-добри индикатори спрямо всеобщо наличните сега оферти от всички други производители.

Детайли : Японското Министерство на търговията дефинира батериите за предпазване, в това число автомобилните акумулатори, като сериозни за икономическата сигурност и отдели 330 милиарда йени (над 2 милиарда долара) във втория си спомагателен пакет за обезпечаване на непоклатимост на доставките и гарантиране на развиването им.
 Японските автомобилни колоси се провалят на китайския пазар
Японските коли се провалят на най-важния пазар в света през днешния ден

Бързото нахлуване на електрическите автомобили прави одобрените марки неконкурентни

Правителството има намерение да поеме една трета от финансовите разноски и половината от софтуерното развиване.

Още нещо : Правителствената помощ би пристигнала и в миг, когато Япония и други съдружници на Съединени американски щати от ден на ден се стремят да обезпечат вериги за доставки надалеч от Китай, който е главен състезател в производството на акумулатори за електрически автомобили.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР