Японският премиер Шиндзо Абе е решен да се срещне с

...
Японският премиер Шиндзо Абе е решен да се срещне с
Коментари Харесай

Шиндзо Абе иска среща с Ким Чен-ун, въпреки изстрелването на ракети

Японският министър председател Шиндзо Абе е решен да се срещне с водача на Северна Корея , с цел да позволи въпроса с отвлечените от севернокорейски сътрудници японски жители, запазвайки предложение за диалози макар изстрелванията на ракети от КНДР, оповестява " Ройтерс ".

Северна Корея съобщи, че тази седмица е изпитала сполучливо изстрелване от подводница на нова балистична ракета , която да сдържа външни закани и ускорява самоотбраната, преди нови нуклеарни договаряния със Съединени американски щати.

" Решен съм да се срещна с ръководителя Ким Чен-ун лице в лице , без предварителни условия , с цел да разреша всички значими въпроси за отвличането ", изясни Абе.

През 2002 година Северна Корея призна, че сътрудниците й са отвлекли 13 японци десетилетия преди този момент . Япония оповестява, че 17 от нейните жители са отвлечени, петима от които са репатрирани. Северна Корея съобщи, че осем са мъртви, а други четирима в никакъв случай не са влизали в страната.

Абе се ангажира да продължи този въпрос, до момента в който всички отвлечени не се приберат вкъщи, макар районното напрежение за нуклеарните и ракетни стратегии на КНДР.
 Северна Корея с нов ракетен опит над Японско море
Северна Корея с нов ракетен опит над Японско море

Япония предизвести корабите за падащи отломки…

" Проблемът с похитените е от главно значение за политическата еднаквост на Абе и една от аргументите той да бъде подложен на тази служба ", разяснява Джеф Кингстън, шеф азиатски изследвания в университета в Темпъл.

Но Абе има малко влияние върху Пхенян в миг , когато президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп води спомагателни договаряния със севернокорейския водач . Двете страни са подготвени да проведат нови нуклеарни договаряния на 5 октомври .

Япония осъди последния ракетен тест на Северна Корея, като Абе съобщи, че това е нарушаване на глобите на Организацията на обединените народи.

" Що се отнася до обстановката в Северна Корея, ние ще създадем всичко допустимо, с цел да осигурим сигурността на хората , до момента в който работим в тясно съдействие със Съединени американски щати и си сътрудничим с интернационалната общественост ", изясни Абе.

Обръщайки се към връзките с Южна Корея и проблемите по въпросите на търговията и сигурността , Абе още веднъж приканва Сеул да съблюдава заричане към Токио .

Миналия октомври Върховният съд на Южна Корея разпореди на някои японски компании да компенсират корейците, принудени да работят в техните мини и заводи по време на Втората международна война. Япония, която споделя, че въпросът е организиран с контракт от 1965 година, назовава решението на съда нарушаване на интернационалното право.

" Южна Корея е значим комшия . Бих желал да ги помоля да съблюдават обещанията, направени сред нациите, учредени на интернационалното право. "
 Съединени американски щати е подготвен с всички военни качества да пази мира
Съединени американски щати е подготвен с всички военни качества да пази мира

Пентагонът желае да сътвори огромна и по-смъртоносна мощ против Русия и Китай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР