Японският гигант в електрониката и видео игрите Сони (Sony) е

...
Японският гигант в електрониката и видео игрите Сони (Sony) е
Коментари Харесай

„Сони“ и „Плейстейшън“ са застрашени от глоба от 5 млрд. лири за злоупотреба с господстващо положение

Японският колос в електрониката и видео игрите " Сони " (Sony) е обект на групов иск за 5 милиарда английски лири в Обединеното кралство за корист с господстващо състояние за продавания програмен продукт за неговата игрова подпора " Плейстейшън " (PlayStation), съобщи Българска телеграфна агенция.

Искът е бил подаден на 19 август в Апелативния съд за конкуренцията от Алекс Нийл, основен изпълнителен шеф на уеб страницата за отбрана на потребителите " Ризолв " (Resolve) от името на близо 9 милиона клиенти на " СониПлейстейшън " във Англия. Това се показва в официално съобщение, оповестено в понеделник на уеб страницата.

Ищците упрекват " Сони " и " Плейстейшън ", че са нарушили закона за конкуренцията и са ограбили хората, като са ги предиздвикали да платят комисионна от 30 на 100 за всяка игра или покупка в самата игра в магазина " Плейстейшън ".

" Видео игрите сега са главно развлечение във Англия и изпреварват малкия екран, видеата, музиката. Действията на " Сони " костват на хората милиони, които те не могат да си разрешават да похарчат, изключително в разгара на рецесията с разноските за живот ", разяснява в официалното съобщение Алекс Нийл.

Говорители на " Сони " не дадоха отговор на молбата за коментар.

Производителят на видео игри " Епик геймс " (Epic Games), който създава играта " Фортнайт " (Fortnite), също е зает в борба с американския колос " Епъл " (Apple), най-много в Обединеното кралство.

В края на ноември американски федерален арбитър подреди на " Епъл " да промени комерсиалния модел на магазина си за приложения " Ап стор " (App Store), само че компанията апелира решението.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР