Япония ще продължи усилията за разрешаване на териториалните спорове с

...
Япония ще продължи усилията за разрешаване на териториалните спорове с
Коментари Харесай

Япония обеща да се стреми към взаимно приемлив мирен договор с Русия

Япония ще продължи напъните за разрешаване на териториалните разногласия с Русия и подписването на взаимно допустим кротичък контракт, който публично ще постави завършек на техния спор, който датира от Втората международна война. Това разгласи основният секретар на японското държавно управление Йошихиде Суга, представен от локалните медии.

" Ще се опитаме да разгадаем териториалния спор и да подпишем кротичък контракт, учреден на концепция, насочена към бъдещето, съгласно която Япония и Русия в края на краищата ще могат да намерят вид, който да бъде допустим и за двете страни ", разяснява той.

Суга обаче отбелязал, че Русия ускорява военното си наличие на четирите оспорвани острова на Курилския архипелаг макар честите митинги на Токио.

" Използвайки разнородни благоприятни условия, ние протестирахме по този въпрос. За да разгадаем казуса радикално, е належащо да се реши казусът за северните територии ", акцентира Суга, имайки поради островите Итуруп, Кунашир, Шикотан и Хабомай, по-известни като Курилските острови, които са следени от Русия от Втората международна война насам, само че Япония също има териториални искания към тях. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР