Япония съобщи, че се е съгласила да закупи необитаем остров

...
Япония съобщи, че се е съгласила да закупи необитаем остров
Коментари Харесай

Япония купува остров за 146 милиона долара за американски военни учения

Япония заяви, че се е съгласила да закупи ненаселен остров край югозападното й крайбрежие за 146 милиона $, за да бъде употребен за американски военни учения, заяви БГНЕС.

 © Архив
Токио и Вашингтон се договориха през 2011 година да реалокират мястото за учения на американски изтребители на остров Магешима, на към 30 километра от югозападния японски бряг. Главният секретар на кабинета на Япония Йошихиде Суга съобщи, че съглашение за закупуване на Магешима е реализирано в петък, " след полемики сред Министерството на защитата и бизнесмена, притежател на по-голямата част от острова ".

Понастоящем американските летателни интервенции се организират на Иво Джима, на към 1200 километра южно от Токио.

Вашингтон изиска този ход с изказванията, че Иво Джима - основно полесражение от Втората международна война - е прекомерно надалеч от американска военна база в западния японски град Ивакуни, където техните бойци са ситуирани.

Суга съобщи, че на острова ще бъде построено оборудване за упражняване на кацане, като добави, че не може да разкрие повече детайлности, защото придобиването не е приключено.

Японската войска от дълго време е лимитирана до самоотбрана и страната разчита значително на Съединени американски щати в границите на двустранен съюз за сигурност, напомня Агенция Франс Прес. Президентът Доналд Тръмп неведнъж настояваше Япония и други съдружници на Съединени американски щати да допринесат повече за разноските за личната си защита.

Някои поданици, които живеят на острови наоколо до Магешима, обявиха, че са загрижени за шума от евентуална база за летателна подготовка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР