Ямайският спринтьор Неста Картър загуби обжалването пред Спортния арбитражен съд

...
Ямайският спринтьор Неста Картър загуби обжалването пред Спортния арбитражен съд
Коментари Харесай

Съдът в Лозана остави Юсейн Болт без един от деветте му златни олимпийски медала

Ямайският спринтьор Неста Картър загуби обжалването пред Спортния трибунал (КАС) в Лозана по случая с позитивната си проба. Решението беше значимо, защото касаеше директно и отличното достижение на Юсейн Болт с деветте му златни олимпийски медала.

През януари беше оповестено, че тестът на Картър от игрите в Пекин 2008 е позитивна. Затова и щафетата на Ямайка губи златния си орден, което значи, че Болт остава с осем олимпийски трофеи.

Картър имаше основна роля за триумфите на щафетата в последното десетилетие. Специалистът в спринта на първи пост стана олимпийски първенец на 4х100 м от Лондон 2012, като взе и три следващи златни медала от международните шампионати от 2011, 2013 и 2015 година

" Повторният разбор удостовери съществуването на метилхексанеамин ", написа в решението на съда. То е дефинитивно и казусът към този момент е завършен.
През януари Болт, който към този момент приключи кариерата си, съобщи, че е тежко да върне златния си орден. Но добави, че това няма да промени постигнатото от него на пистата.

Пробата на Картър беше една от общо 454, които през 2016 година МОК избра да тества наново.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР