Ямайката Шерика Джаксън грабна титлата на 200 метра от Световното

...
Ямайката Шерика Джаксън грабна титлата на 200 метра от Световното
Коментари Харесай

Джаксън и Лайлс спечелиха титлите на 200 метра с второ и трето време в историята

Ямайката Шерика Джаксън сграбчи купата на 200 метра от Световното състезание по лека атлетика в Юджийн, Съединени американски щати с извънредно тичане.

28-годишната спринтьорка записва второто най-хубаво време в историята на дисциплината - 21,45 секунди, оставайки на едвам 11 стотни от международния връх на Флорънс Грифит-Джойнър.

" Рекорд на Ямайка, връх на международните шампионати, най-бързата жена в света, не мога да се оплача. Не мислех за върхове или бързо време. Знам, че Шели е една от най-хубавите в света на виража, тъй че знаех, че ще е мъчно ", показа тя.

Championship record ️
Second fastest time in history ️ is the world 200m champion in 21.45!
— World Athletics (@WorldAthletics)

На второ място се подреди друга ямайка - Шели-Ан Фрейзър-Прайс с 21,81 секунди, а топ 3 добави международната шампионка от Доха Дина Ашър-Смит от Англия с 22,02.

При мъжете олимпийският първенец Ноа Лайлс избухна с 19,31 секунда за купата, регистрирайки трето време в историята след достиженията на Юсеин Болт и Йохан Блейк. Както и в късия спринт, Съединени американски щати още веднъж записа тройна победа, като след Лайлс се подредиха Кенет Беднарек с 19,77 и 18-годишният Ерион Найтън с 19,80.

Последвайте нашия канал " Спорт по Българска национална телевизия " във Viber

Последвайте ни и във Facebook, с цел да сте постоянно в час с последните спортни вести
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР