Звездата на олимпийското таекуондо Кимия Ализаде донесе европейска титла на

...
Звездата на олимпийското таекуондо Кимия Ализаде донесе европейска титла на
Коментари Харесай

Кимия Ализаде спечели европейската титла по таекуондо

Звездата на олимпийското таекуондо Кимия Ализаде донесе европейска купа на България в първото си съревнование под български байрак.

Наскоро натурализираната иранка завоюва златния орден в категория до 62 кг на шампионата на Стария континент, който се организира в сръбската столица Белград.

Във финала бронзовата медалистка от Олимпийските игри в Рио де Жанейро, която ще показва България на Олимпийските игри в Париж това лято, се наложи с 2:1 рунда носителката на три бронзови медала от международни шампионати и международна шампионка за девойки Алия Пауъл (Великобритания).

Ализаде стартира европейското състезание с победа над французойката Лухана Лангустин Сумя с 2:0 рунда. След това записа триумфи над Луна де Матео (Италия) с 2:1 рунда и над представителката на домакините Надя Тешич с 2:0 рунда. В полуфиналите българката преодоля съпротивата на Ивана Арелич (2:0 рунда).

Мартина Атанасова записа победа и загуба в категория 54 кг. В първия си дуел състезателката на клуб " Ахил " се наложи над финландката Рукия Рахмани с 2:0 руна, само че във втората не успа да се опълчи на Рахел Аземани (Белгия) с 0:2 рунда.

При мъжете съдийско решение попречи на Митко Джорджев да продължи по пътя към оценките. В категория 74 кг спортистът на клуб " Левски " отстъпи пред Лирой Нсилу.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР