Яхтата има елегантен, футуристичен дизайн, който моментално привлича погледа(снимка: 3deluxe) Ако

...
Яхтата има елегантен, футуристичен дизайн, който моментално привлича погледа(снимка: 3deluxe)
Ако
Коментари Харесай

Електрическа супер-яхта продадена като NFT


Яхтата има грациозен, футуристичен дизайн, който мигновено притегля погледа
(снимка: 3deluxe)

Ако имате непотребни 500 милиона $ и се чудите по какъв начин да ги похарчите, ето една концепция. Една супер-яхта с нулеви въглеродни излъчвания провокира голям интерес на яхтеното ревю в Монако. Проектирана от дизайнерско студио 3deluxe, тя бе продадена като NFT на аукционната платформа SuperWorld.

Яхтите, изключително супер-яхтите, основават свои лични екологични проблеми. Консумират гориво, замърсяват въздуха, замърсяват и водите. Но този план на е за яхта с безусловно нулеви въглеродни излъчвания. Всичко в нея е екологично, а компанията подарява половината от приходите, събрани от продажбата на NFT, на план за запазване на моретата – My Octopus Teacher.

Самата яхта има грациозен, футуристичен дизайн, който мигновено притегля погледа, отбелязва. Вътре всичко е обвързвано с природата. Има бордова оранжерия, салон, кухня, бар и зеленчукова градина. Да, да, на борда на яхтата пораства прясна храна! Океанът обезпечава и доста морска храна.

Отвореният дизайн основава изтънчен интериор, където природата и хората  живеят дружно в естетика
(снимка: 3deluxe)

Соларни панели преобразуват слънчевото греене в електрическа сила, с цел да зареждат системите за обезсоляване на солена вода, тъй че да има чиста вода за поливане на растенията в зеленчуковата градина.

Отвореният концептуален дизайн основава съвременен, изтънчен интериор, където природата и хората могат да живеят дружно в естетика, споделяйки едно и също пространство. Външността на яхтата има затворена форма. Корпусът се слива безпроблемно със страничната фасада. Така яхтата е гладка и аеродинамична за понижаване на въздействието на атмосферните въздействия и ветрове.
още по тематиката
Повдигнатите стени имат щори, които се ръководят със датчици. Те контролират количеството светлина, което доближава до горните палуби. Когато яхтата се движи бързо или времето не е хубаво, те могат да бъдат затворени. Щорите също разчитат на фотоволтаични кафези за нужната им сила.

Соларните модули вършат ток и за климатичната система, системата за обезсоляване и осветлението. Покривът е плосък и предпазен, завършен като остъклен дизайн, който разрешава естествената светлина да озарява интериора.

обезпечават силата за придвижване. По създание то се случва с помощта на електродвигатели, по тази причина яхтата е и доста тиха.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР