Ядки които почти всички обичат и имат пози за красотата

...
Ядки които почти всички обичат и имат пози за красотата
Коментари Харесай

Бадеми за блестяща кожа! 10 причини да ги ядете всеки ден

Ядки които съвсем всички обичат и имат пози за хубостта на вашата кожа, това са бадеми за блестяща кожа.

Когато става въпрос за поощряване на сияйна, здрава кожа, изборът, който вършим в ежедневната си диета, може да има доста въздействие.

Сред многото естествени медикаменти, бадемите са придобили популярност като скрито оръжие за реализиране на красива кожа. Тези непретенциозни ядки са цялостни с съществени хранителни субстанции, които могат да създадат чудеса с кожата ви.

реклама

Богатото им наличие на витамин Е, антиоксиданти и здравословни мазнини ги прави идеално допълнение към режима ви за грижа за кожата. Бадемите също са цялостни с овлажняващи свойства, които могат да поддържат кожата ви хидратирана от самото начало.

В тази публикация ще разгледаме изгодите за хубост от бадемите и по какъв начин те могат да допринесат за вашия режим на грижа за кожата.

Бадеми за блестяща кожа – Ползи

Бадемите оферират голям брой изгоди за вашата кожа и по тази причина се употребяват в разнообразни артикули за грижа за кожата.

Ето няколко положителни аргументи, заради които би трябвало да употребявате бадеми за здравето на кожата си:

1. Бадемите са богати на витамин Е

Бадемите са източник на сила от витамин Е, мощен антиоксидант, прочут със способността си да се бори със свободните радикали. Витамин Е способства за понижаване на тъмни кръгове и възрастови петна.

Този витамин е от решаващо значение за отбрана на кожата ви от нездравословните UV лъчи, попречване на прибързано стареене и понижаване на появяването на фини линии и бръчки. Включвайки бадеми в диетата си, вие осигурявате на кожата си спомагателен пласт отбрана против вредите от околната среда.

2. Бадемите са цялостни със здравословни мазнини

Бадемите са цялостни със здравословни мазнини, в това число мононенаситени и полиненаситени мазнини. Тези мазнини пазят хидролипидната преграда на кожата, щит против загуба на влага. Това изключително оказва помощ при промяна на сезоните, защото бадемите поддържат еластичността и текстурата на кожата.

Тези мазнини играят жизненоважна роля за поддържане здравето на кожата. Те  Включването на бадеми в диетата ви може да помогне за възстановяване на текстурата на кожата ви, понижаване на сухотата и лющенето.

3. Бадемите усъвършенстват храносмилането

реклама

Ползите от диетичните фибри в бадемите се простират оттатък храносмилането. Добре функциониращата храносмилателна система предизвиква по-доброто здраве на кожата, което води до по-ясен загар без петна.

Включването на бадеми във вашата диета също способства за този вътрешен развой на детоксикация, което е положително за вашата кожа.

4. Бадемите съдържат цинк

Бадемите са богати на минерали като цинк и селен, които усъвършенстват блясъка на кожата ви.

Известно е също, че цинкът подкрепя лечебния развой. Със своите антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, цинкът понижава раздразнението и зачервяването на кожата и оказва помощ за облекчение на избрани кожни положения като акне, дерматит и екзема.

5. Бадемите имат ексфолиращи свойства

Бадемите се употребяват от епохи за възстановяване на здравето на кожата. Той е освен естествено почистващо средство, само че също по този начин ексфолира кожата ви, премахвайки мъртвите кожни кафези, замърсяванията и мазнините.

Разтрийте лицето си с бадемова паста, с цел да засилите кръвообращението и да получите блестяща кожа.

6. Бадемите могат да хидратират кожата ви

Сухата, обезводнена кожа може да наподобява без искра и склонна към проблеми като лющене и неспокойствие. Те имат хидратиращи свойства, които оказват помощ да поддържате кожата си хидратирана и еластична. Това даже може да помогне за изсветляване на кожата и понижаване на белези и петна.

Здравословните мазнини на бадемите и витамин Е поддържат хидратацията на кожата, като оказват помощ на кожата ви да задържа влагата по-ефективно. Бадемите освен хидратират кожата от вътрешната страна, само че могат да се употребяват и като основа за натурални маски за лице и ексфолианти.

реклама

7. Богати на Витамин А

Витамин А е от значително значение за възобновяване и подмладяването на кожата. Подпомага отделянето на остарели, мъртви кожни кафези, правейки път на свежа, млада кожа. Бадемите съдържат бета-каротин, който тялото може да преобразува във витамин А. Този развой способства за по-гладка и еластична кожа.

8. Протеини

Протеините са градивните детайли на кожата. Те оказват помощ за възобновяване на повредените кожни тъкани и предизвикват производството на колаген и еластин, които са от значително значение за стегнатостта и еластичността на кожата.

Бадемите обезпечават растителен източник на протеин, който може да помогне на кожата ви да поддържа своята издръжливост и резистентност.

9. Борба със стареенето на кожата

Процесът на стареене постоянно се демонстрира посредством появяването на фини линии и бръчки. Бадемите съдържат обилие от антиоксиданти, които се борят със свободните радикали, които могат да ускорят стареенето на кожата.

Антиоксидантите оказват помощ за отбрана на структурата на кожата, като я поддържат млада и витална. Бадемите също способстват за по-здрав загар, като понижават оксидативния стрес, който води до прибързано стареене.

10. Намаляване на възпалението на кожата

Възпалението е постоянно срещан провинен за кожни проблеми, от зачервяване до акне. Бадемите имат противовъзпалителни свойства, които могат да оказват помощ за усмиряване на раздразнената кожа.

Независимо дали се употребяват или ползват локално, бадемите могат да оказват помощ за понижаване на зачервяването и усмиряване на кожата.

Как да ядем бадеми за блестяща кожа?

Трябва да ядете шепа бадеми всеки ден поради витамин Е и антиоксидантни изгоди. Но с доста преимущества на бадемите, не забравяйте да следите размера на порцията. Освен това се уверете, че ядете накиснати и обелени бадеми!

Как да употребявате бадеми за блестяща кожа?

Можете да консумирате бадеми всеки ден за блестяща кожа и даже да се доверите на някои естествени лекове благодарение на бадеми.

  • Диета: Включете бадемите като ежедневна закуска или като част от вашите хранения. Бадемите са универсални и могат да се употребяват сами, да се прибавят към салати или да се смесват в смутита.
  • Локално приложение: Бадемовото масло, получено от бадемови ядки, е известна съставна част за грижа за кожата. Може да се употребява като натурален овлажнител, масажно масло или даже средство за премахване на грим.
  • Ексфолиране: Бадемовият прахуляк може да се употребява като гальовен ексфолиант за унищожаване на мъртвите кожни кафези и поощряване на по-ярък загар.
  • Маски за лице: Създайте домашни маски за лице благодарение на бадемов прахуляк или бадемово мляко. Комбинирайте ги с други естествени съставки като мед или кисело мляко за спомагателни изгоди.

Някога опитвали ли сте си направи си самичък бадемова маска за лице? Въпреки че има доста способи да употребявате бадеми за кожата, ето една такава маска за лице с бадеми.

Маска за лице с бадеми

  1. Смесете малко смлени бадеми с малко кисело мляко и мед;
  2. След като пастата е приготвена, нанесете я отмерено върху кожата си и я оставете да престои 15 минути, преди да изплакнете;
  3. След като изплакнете лицето си, можете също да масажирате лицето си с лед за спомагателни ползи;
  4. Уверете се, че сте навили няколко кубчета лед в мека памучна забрадка и по-късно масажирайте лицето си с кубчета лед;
  5. Не поставяйте кубчета лед непосредствено върху лицето си, а вместо това използвайте забрадка като преграда.

Освен бадемова маска за лице, можете също да масажирате бадемово масло върху лицето си преди лягане за спомагателна хидратация и искра. Бадемите могат да подхранват и подмладяват кожата ви по натурален път!

Бадеми за блестяща кожа! 10 аргументи да ги ядете всеки ден – Обобщение

Бадемите, с техния богат хранителен профил, в действителност са скъпо допълнение към вашия режим за хубост.

Независимо дали се употребяват като част от вашата диета или се ползват локално, те оферират набор от преимущества, от отбрана на кожата ви против стареене до поддържане на хидратация и поощряване на постоянен, здравословен загар.

Както при всяка смяна в диетата или грижата за кожата, последователността е основна.

Прегърнете бадемите като холистичен метод за възстановяване на вашата естествена хубост и поддържане на кожата ви от вътрешната страна на открито.

реклама

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР