XXVI годишна изложба на художниците, живеещи или работещи в район

...
XXVI годишна изложба на художниците, живеещи или работещи в район
Коментари Харесай

Откриват XXVI годишна изложба на художниците в район `Изгрев` |

XXVI годишна галерия на художниците, живеещи или работещи в регион “Изгрев ”, ще бъде открита на следващия ден в 18 часа в Интерпред. Тази година изложбата се организира под надпис “Традицията среща бъдещето “. 

Събитието се организира под патронажа на кмета на региона доктор Делян Георгиев. 

Изложбата на художниците, живеещи или работещи в регион “Изгрев ”, се е трансформирала в традиция за столицата и към този момент цели двадесет и шест години събира голям брой създатели на изящните и приложните изкуства. 

Софийският регион “Изгрев ” е прочут като българския Монмартър. В своята дребна територия той е събрал над двеста професионални художници. Всяка година десетки от тях показват в обичайна галерия свое произведение, основано през последните две години и вземат участие в конкуренция за специфичните награди на районния кмет. 

За повторно посетителите ще могат да видят и “Кът на задграничното изкуство ”. В него страните с дипломатически задачи на територията на „ Изгрев “ показват по една картина, отдадена на страната им или основана от техен създател. 

От 20 октомври – 15 ноември експозицията ще бъде изложена в галерийното пространство на Арт – Плейс на бул. “Драган Цанков ” № 36. Изложбата се провежда от Следствен отдел към окръжна прокуратура – регион „ Изгрев ” и се реализира със съдействието на Съюза на българските художници и Интерпред – СТЦ София АД. 

Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР