XV юбилейно издание на Националния танцов конкурс за театрално-сценични танци

...
XV юбилейно издание на Националния танцов конкурс за театрално-сценични танци
Коментари Харесай

Гледаме 1300 танцьори в „България танцува“ онлайн 

XV юбилейно издание на Националния танцов конкурс за театрално-сценични танци - типичен балет, присъщи и модерни танци " България танцува`2021 " ще се организира на 27 и 28 ноември.

Заради пандемичната конюнктура предходната година състезанието не се организира, а тазгодишното издание ще се състои онлайн. 1300 участници ще показват в 49 спортни категории в три танцови стила - типичен балет, присъщи и модерни танци. 40 танцови обединения от цялата страна са декларирали своето присъединяване в състезанието и 27 самостоятелни участника.

Жури в състав: Проф. Хикмет Мехмедов, проф. доктор Антон Андонов, Мариана Крънчева, Илиян Недялков и Дарина Бедева, ще дефинира най-хубавите измежду 461 танцови осъществявания в границите на два дни в над 20 часовия танцов маратон. Началото ще бъде обещано в събота от 9.00ч, а формалното разкриване е планувано за 14.00ч.

Конкурсът е включен в програмата на Министерство на културата и се реализира с поддръжката на Министерство на образованието и науката и Община Димитровград, уредник е Общински център за танцово изкуство " Галаксико " с началник Тихомир Митев. Конкурсът има за цел да развива и разпространява танцовите стилове: типичен балет, присъщи и модерни танци, обмяната на опит и креативните хрумвания на достиженията в конкурсните стилове. В двудневния танцов маратон ще се дефинират най – положителните танцьори в разнообразни танцови посоки във всяка възрастова група и спортна категория.

Събитието ще се излъчва онлайн на следната интернет платформа: https://www.facebook.com/events/1501470980252588/?ref=newsfeed

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР