Още в края на миналата кампания Алонсо започна да напомня

...
Още в края на миналата кампания Алонсо започна да напомня
Коментари Харесай

Алонсо е на мнението, че вече се е върнал към най-добрата си форма

Още в края на миналата кампания Алонсо започна да напомня за себе си, най-вече в Гран При на Катар, където завоюва своя първи подиум от Гран При на Унгария през 2014, след като завърши трети на „Лусайл“. От началото на тазгодишната кампания обаче испанецът се представя на още по-високо ниво, като единствено технически проблеми и инциденти го спират от това, да има повече от 29 точки след първите 11 старта за годината.

Някой от знаменитите момента на Алонсо в първата половина на 2022 година включва силното му темпо в квалификацията в Австралия, когато обаче повреда в хидравликата му коства старт от първа или втора редица. В Канада обаче той се ориентира перфектно в мократа квалификационна сесия и си осигурни старт от първата редица за първи път от полпозишъна му в Германия през далечната 2012 година.

В състезанията той също имаше не лошо представяния, най-вече в Испания и Австрия, където спечели точки, въпреки че стартира последен след смяна на двигател. На „Ред Бул Ринг“ миналата неделя той можеше да се бори доли за влизане в топ 6, но проблем с преднатa лява гума след втория му стоп наложи допълнително влизане в бокса, след което той завърши десети.
 Алонсо се размина с наказване след Гран При на Австрия Алонсо се размина с наказване след Гран При на Австрия
„ Липсва ми да спечелвам, липсва ми чувството да боря за сцени и по-големи нещяа. Но в това време се любувам, тъй като това е едно съревнование против мен си, да си по-добра версия на себе си, по отношение на това, което бях през 2019. Мисля, че през предходната година се представях добре. Не бях на моите 100%, само че тази година бих споделил, че съм.

„ Усещам, че мога да върша класирания, които са непредвидени, което постоянно е била моята мощ. Мисля, че се върнах на това равнище, което ме прави доста горделив от завръщането ми “, сподели самията Алонсо, разяснявайки представянето си от началото на сезона във Формула 1.
 Алпин и Алонсо ще договарят за нов контракт Алпин и Алонсо ще договарят за нов контракт
Много е евентуално за него това да не е последната година на стартовата решетка и той да остане в редиците на Алпин най-малко още един сезон.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР