Взимането на домашен любимец е едно от най-емоционалните изживявания за

...
Взимането на домашен любимец е едно от най-емоционалните изживявания за
Коментари Харесай

Как да подготвите децата си за нов домашен любимец

Взимането на домакински любим е едно от най-емоционалните преживявания за всяко дете. Това е специфичен миг от неговия живот, който той постоянно ще помни и ще споделя на всичките си близки. Освен наслада за всеки хлапак, този подарък може да го научи на доста отговорности, които ще му бъдат потребни и в бъдеще.

За този миг обаче е нужна предварителна подготовка, с цел да може детето ви да оцени уместно какъв брой скъп подарък получава, а и по какъв начин би трябвало да се грижи за него. Като цяло развъждането на домакински любим може да бъде доста занимателна част от живота ви, в случай че методите с нужната отговорност към него. Има няколко значими неща, които би трябвало да извършите, преди да си осигурите нов член на фамилията.

Изберете му име

Всеки домакински любим би трябвало да се споделя по някакъв метод. Можете да дадете тази значима задача на вашето дете. То ще се почувства гордо, че е станало кръстник на своя предстоящ най-хубав другар, а също така ще се научи по какъв начин това решение може да бъде доста значимо в бъдеще. Напишете няколко имена, подобаващи за вашия любим, като съобразите дали той ще бъде куче, коте, заек или друго животно, както и пола му. След това оставете детето ви да вземе крайното решение.

Научете го да основава мемоари

Накарайте детето си да приказва за домашния си любим, да прави фотоси, рисунки или да оцветява картинки. Това ще бъде страховит спомен за вас и след години можете да си спомняте за този доста значим интервал от живота ви.

Играйте си на „ Ако имам домакински любим ”

Това е занимателна, само че и доста значима част от подготовката на вашето дете да има лично животно. Тогава можете да чуете неговите показа за живота с нов член на фамилията и в случай че има нещо, което не ви харесва, да го поправите, преди да бъде прекомерно късно. Задавайте им въпроси и разберете какво си показват от живота с куче, коте или друго космато творение.

Децата доста обичат животните. Те желаят да се забавляват с тях, да си играят и да прекарват доста време в компанията им. Невинаги обаче дребните осъзнават какъв брой е мъчно да възпитават и да се грижат за животните, по тази причина би трябвало рано да знаят какво да чакат.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР