Взети са всички необходими мерки да бъдат информирани кораби и

...
Взети са всички необходими мерки да бъдат информирани кораби и
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДЕН БРИФИНГ: Има ли украински мини в морето край Бургас?

Взети са всички нужни ограничения да бъдат осведомени кораби и лодкостоянки за възможна заплаха от появяването на мини. Няма кораби в намерено море, които да имат такава информация. На база на насъбрания опит в Бургаска област с премахване на муниции от Втората международна война, ще бъде употребен същия механизъм. Ако жители уведомяват тел. 112, ще бъде препратен сигнала към центъра във Варна, в случай че в риболовни мрежи или по различен мотив се виждат сходни предмети Военноморската база в Атия е способна да в профил възможни муниции. Няма информация за видяни такива обекти. Гражданите би трябвало да бъдат спокойни, че институциите сме подготвени да бъдат всички ограничения, с цел да не се позволен произшествия. Това съобщи регионалният шеф на Бургас Стойко Танков след среща с локалните управления на Морска администрация, ИАРА и Гранична полиция за основаване на организация и съгласуване на превантивни действия.

„ Имаме подозрения дали въобще има такива отнесени мини, защото това е информация, която идва по линия на съветските служби и още повече не от Новорусийкия център, а от Сочи “, сподели още Танков.

Очаква се, вероятно, в случай че се появят сходни муниции, да минат след 2-3 дни около Бургаския залив.

Припомняме, че мотивът за нея са информациите, че прочут брой морски мини, сложени на плажа в Одеса, са били отнесени от стихия и плуват в морето, представлявайки опасност за плавателните съдове. Областните шефове, дружно с органите на министерство на защитата, ще са в подготвеност да провеждат предпазни интервенции, в случай че това се наложи. Умолява се популацията в областите Добрич, Варна и Бургас да проявят зоркост. При констатирането на подозрителни сферични обекти във водата или на брега, жителите се умоляват да алармират на телефон 112.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР