Вятърът на промяната задуха в българския футбол така, както го

...
Вятърът на промяната задуха в българския футбол така, както го
Коментари Харесай

Безвремие в Левски

Вятърът на смяната задуха в българския футбол по този начин, както го прави всяка година по същото време. С него идват и новините за футболисти, сменили клубната принадлежност като част от селекцията на тимовете у нас. И това е изцяло обикновено, прави го европейският първенец " Манчестър Сити ", прави го и " Хебър " (Пазарджик). На места вятърът е ураганен и опустошава всичко до основи, а клубове построяват напълно нови тимове. Други се задоволяват единствено със промяна на треньор и някой различен сменен състезател. Трети пласират на открито в търсене на свежи финансови приходи. Има и тимове, които работят по надграждане по високите етажи.
 Феновете на Левски оповестиха война на Сираков
Феновете на Левски оповестиха война на Сираков

Борбата ще е до напускането му на клуба

Твърде малко от изброеното дотук важи за " Левски ". На стадион " Георги Аспарухов " доста ловко съумяха да намерят подслон, предпазвайки се от всевъзможни промени. Събитията на " Герена " бяха сведени до най-малко това лято - акция за абонаментните карти под формата на безлично текстово известие и показване на нов старши треньор. Странно или не, повече страсти като че ли провокираха нарасналите цени за сезонен достъп до дома на " сините ".
 Чък Норис театралничи с екип на Левски
Чък Норис театралничи с екип на Левски

Заслугата е на футболния странник Кирил Евтимов

И без наложително човек да попада в един от двата лагера в " Левски ", може да се усети безвремието, което е настъпило в столичния гранд. В клуба просто нищо не се случва, времето като че ли е спряло при все, че новият сезон чука на вратата. И отмерващият дните календар на стената не съумява да извади " сините " от ексцентричната за това време на годината заспалост. Ако не са контролите в Правец, някой може да си каже даже, че подобен клуб не съществува. Малко почитание, апелирам ви, приказваме за " Левски "!

Факт е, че този път селекцията не е закъсняла, просто тъй като няма такава. Алибито, с което разполагат на " Герена ", е, че за разлика от доста предишни години, през тази липсва обичайна за " сините " чистка. Ядрото е непокътнато, потегли си единствен Филип Кръстев, който по този начин или другояче беше чартърен. Е, това не попречи на изпълнителния шеф Даниел Боримиров да се похвали, че персонално е водил договаряния за задържане на национала. Неуспешни, само че договаряния. След тях героят от Съединени американски щати " 94 излезе в отпуск, тъй като в настъпилото безвремие явно нямаше работа за него.

Тук някъде е добре да се подчертае, че Боримиров бе показан като краткотрайно изпълняващ длъжността изпълнителен шеф в " Левски ". Но това в този момент е последният проблем на " сините ". Напълно допустимо е някогашният капитан и състезателен шеф на клуба да " надживее " някои от тези, които са за непрекъснато, тъй като у нас най-често става по този начин - краткотрайните решения са най-постоянни.

Липсата на изходящи прехвърляния към този момент е вест. През зимата в камък на раздора се трансфораха точно офертите за Андриан Краев и Хосе Кордоба. И до момента в който огромното парче от пая трябваше да пристигна от продажбата на национала на Панама, то в този момент за него не се приказва въобще. За това спомогна и травмата, получена в края на шампионата, която евентуално обърка проектите за по-висока лятна оферта.

Още едно неявяване прави усещане през последните месеци, това на мажоритарния притежател Наско Сираков. Последният нито показа новия старши треньор Николай Костов, както бе в случаите със Славиша Стоянович и Станимир Стоилов, нито под някаква форма даде публичност на въпросната акция с абонаментните карти. При състояние, че в клуба разчитат доста на парите на почитателите, щеше да се одобри като рационално решение да се даде конференция, с цел да се обосноват новите цени, както и да се прикани още веднъж " синята " аудитория да оказва помощ. Очевидно е имало по-важна работа в този миг, въпросът е каква тъкмо?

Нещо повече, към този момент най-малко не се открехва и завесата към учредения още през март Бизнес клуб " Левски ". Очакваше се да има брифинг по този мотив още през май месец, само че...затишието гладко мина към гробно безмълвие. Вярно, самият Боримиров го сподели на 24 май по време на честванията на рождения ден на " Левски " (когато Сираков също отсъстваше): " Не всичко, което се случва в клуба, би трябвало да бъде изнасяно пред медиите. "

Правилно, значимото е в изявленията да се подсигурява за бистрота, никой не е упоменал каква тъкмо.

Гробната тишина обхвана даже тематиката с Национална агенция за приходите. Тя бе изчерпана кратко в 10-11 реда със известие в обществените мрежи и на формалния уебсайт за сумата, погасена досега - съвсем 2 млн. лв.. Това добре, само че какъв брой от тези средства бяха обезпечени от клуба и какъв брой от почитателите - пазителите на прозрачността в клуба мълчат.

Интересно е от тях да се разбере още каква е тактиката за развиването на " Левски ", не е допустимо да няма такава, въпреки всичко става въпрос за гранд. Щеше да е добре някой да изясни и за какво Николай Костов бе определен в последния миг пред Саво Милошевич, тъй като и това буди подозрение, че нещата се случват от през днешния ден за на следващия ден и всяко решение е предпоследно. Сега обаче не е моментът, просто не е комфортно.

Сега е настъпило безвремие. Официалните мачове ще покажат дали привидното успокоение е подплатено с убеденост за по-добро бъдеще или е било снишаване до идната стихия...
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР