Вярно е, писал съм SMS-и на Бойко Борисов. Това заяви

...
Вярно е, писал съм SMS-и на Бойко Борисов. Това заяви
Коментари Харесай

Тодор Тагарев призна: Вярно е! Аз опитах диалог с Бойко Борисов, писал съм му SMS-и

Вярно е, писал съм SMS-и на Бойко Борисов. Това съобщи някогашният министър на защитата проф. Тодор Тагарев по отношение на връзките сред някогашните съдружни сътрудници от ГЕРБ и ПП-ДБ в ефира на bTV.
„ Атаките от Българска социалистическа партия, „ ИТН “, „ Възраждане “ и други извънпарламентарни партии ги смятам като част от играта. Те нападат освен Тагарев, а политиката, която се води от кабинета с поддръжката от Народното събрание. Неприятни бяха офанзивите от страна на ГЕРБ, защото разчитахме на тяхната поддръжка. Те задържаха документи, бавеха неща.
Преди две седмици се подвигна звук, че е призната Програмата за вложения в защитата. Внушението беше, че това е позитив от служебното държавно управление. Ами, тази стратегия отлежаваше 4 месеца в Народното събрание.
Ние внесохме значимо решение на Министерския съвет още от 23 февруари. Едва откакто се смени държавното управление, решението за помощта за Украйна беше признато в комисия и в пленарна зала, само че преди този момент месец и половина беше бавено. Това са PR ходове “, уточни той.
„ Аз пробвах разговор с Бойко Борисов, писах му SMS-и. Той някъде в медиите разгласи, че съм му писал SMS-и. Вярно е, тъй като беше доста значимо да не се бави решението за военната помощ за Украйна, само че се бавеше. Винаги съм търсил контакт. Канил съм управлението на Комисията по защита в Народно събрание. На 2 януари тази година в Държавен вестник е оповестен меморандумът, на чиято основа може да стартира подготовката и изнасянето “, добави Тагарев.
„ Атаките против мен започнаха 10 дни по-късно. Ако някой мисли, че за 10 дни могат да се изпратят над 100 машини… Според мен офанзивата беше от ревнивост, сподели някогашният министър на защитата.
Тагарев разяснява срещата сред ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов, ръководителя на Движение за права и свободи Делян Пеевски, служебния министър на защитата Атанас Запрянов и кмета на Ямбол Валентин Ревански, на която беше оповестено, че за строителството на българската военна база в Кабиле „ не е провиснал нито 1 лев “:
„ Защото не е приключило проектирането. Вероятно и досега не е приключено проектирането въз основата. Необходимо е време на възложителя. В момента, в който условията бяха подготвени, ние взехме решение да се обърнем към организацията на НАТО за доставки и обезпечаване и те да менажират този план. Към края на нашия кабинет те идваха в София, имаше срещи с мой зам.-министър. Има софтуерно време и нищо не става от през днешния ден за на следващия ден “.
„ Въпросът с финансирането е комплициран. След като стана ясно, че ротацията няма да успее, се въздържах да взимам съществени ресурсни решения. Има претенции за надграждане на авионика на самолети за десетки милиони, има претенции, откакто са открили в края на предходната година, че има проблеми с отводняването на пистата в Трета авиобаза „ Граф Игнатиево “ – става въпрос за десетки милиони.
Бюджетът от тази година, в който могат да се взимат решения, не стига за тези неща, а има доста други, които би трябвало да бъдат финансирани “, изясни той.
„ Ние повишихме заплатите на военнослужещите с 10% от август предходната година и с още 10% от януари тази година. Още 35 милиона лв. има в бюджета за насърчаване на набирането на военнослужещи и дефицитни специалности. Всичко това се случва на фона на нарастване на пенсиите, заплатите и се съблюдават Маастрихтските критерии за недостига “, добави Тагарев.
„ Познавам ген. Атанас Запрянов от 90-те години. Тогава бяхме шефове. Работели сме дружно. Той е доста високо квалифициран. Ценен е. Бил е боен представител в НАТО. Има доста задълбочени познания и опит.
Той беше зам.-министър на защитата в кабинетите „ Борисов 2 “ и Борисов 3 “. Той беше номиниран за министър на защитата в проектокабинета „ Габровски “. Той е припознат от ГЕРБ като техния човек в защитата.
Поканата да стане зам.-министър в кабинета „ Денков “ беше персонално от мен. Там няма никакво въздействие. Аз го оценявам с качествата и познанията, които има “, сподели още някогашният министър на защитата.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР