Вторият сезон на хитовия игрален сериал, продуциран от Българската национална

...
Вторият сезон на хитовия игрален сериал, продуциран от Българската национална
Коментари Харесай

Вторият сезон на сериала на БНТ – „Вина“ – с премиера на 7 януари 2024 г.

Вторият сезон на хитовия игрален сериал, продуциран от Българската национална телевизия – „ Вина “ – стартира на 7 януари 2024 година и ще се излъчва всяка неделя от 21:00 ч. по Българска национална телевизия 1.

„ Първият сезон на „ Вина “ се трансформира в един от обичаните български сериали, създадени в последните години. Обществената телевизия още веднъж затвърди позицията си на водещ фактор във филмопроизводството у нас.

Надяваме се, че с продължението ще удовлетворим високите условия на аудиторията. За Българска национална телевизия е значимо да дава на феновете качествени продукции, които да дават отговор на актуалните художествени и кинематографични стандарти. Творческият екип и актьорският състав на „ Вина “ работи старателно за това и имаме вяра в триумфа на втория сезон на сериала “, съобщи Генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков.

Сериалът „ Вина “ е с режисьор Виктор Божинов, сценаристи са Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова. Креативни продуценти на втори сезон са Виктор Божинов и Ваня Николова. Режисьор по монтажа е Нина Алтъпармакова, композитор е Петър Дундаков, оператори са Калоян Божилов и Георги Гвоздев. Художник-сценограф на актуалните епизоди е Самуил Ганев, а на епизодите в ера – Росица Бакева. Изпълнителен продуцент е Надежда Цветкова.

Главните функции се извършват от Владимир Зомбори, Елена Телбис, Михаил Билалов, Параскева Джукелова, Кристина Верославова, Герасим Георгиев – Геро, Силвия Лулчева,  Димитър Селенски, Климентина Фърцова и други Сред изненадите във втория сезон на „ Вина “ е присъединяване на още обичани актриси – Лилия Маравиля, Мая Бежанска и Милица Гладнишка. Главните функции в епизодите в ера се извършват от Александър Хаджиангелов, Ева Данаилова, Изабела Иванова, Велислав Павлов, Фани Коларова, Петър Дочев, Каталин Старейшинска.

: Ако искаш предишното да е друго от бъдещето, не забравяй миналото… На хълма, от другата страна на „ Маркова маза “, се готви да отвори вратите си нова винарна. Нейните притежатели имат остаряла фамилна история, която най-неочаквано се свързва с тази на винаря бизнесмен Марко Велчев. Но кой в реалност е Марко и по какъв начин са се пресекли пътищата на тези две семейства, които ориста разпилява по другите краища на света, с цел да ги събере още веднъж към един-единствен рид?

Българска национална телевизия е най-големият продуцент на телевизионно кино в България, като сериалът „ Вина “ е част от филмопроизводството на публичната телевизия.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР