Бившият треньор Андре Вияш-Боаш беше избран за президент на Порто.

...
Бившият треньор Андре Вияш-Боаш беше избран за президент на Порто.
Коментари Харесай

Порто има нов президент след 42 години

Бившият треньор Андре Вияш-Боаш беше определен за президент на Порто. Мандатът му е за интервал от четири години. Той смъкна от поста Жорже Нуно Пинто да Коща, който беше на власт в предходните 42 години.

По време на изборите 46-годишният Вияш-Боаш, минал през Порто,, Зенит Санкт Петербург и Олимпик Марсилия, получи 21 489 от гласовете на последователите на клуба. 86-годишният Да Коща получи единствено 5224 гласа.

„ Каква историческа вечер. Нашият клуб е жив и потвърди силата си “, съобщи Вияш-Боаш.

По време на изборната си акция той даде обещание да назначи за състезателен шеф някогашния народен вратар на Испания Андони Субисарета, с който се срещнаха в Олимпик Марсилия. Футболен шеф пък ще стане някогашния народен бранител на Португалия Жорже Коща.

Пинто да Коща разгласи през седмицата продължението на контракта на настоящия треньор Сержо Консейсао.

От първата си победа на президентските избори през април 1982 под управлението на тази емблематична фигура за португалския футбол Порто завоюва 23 шампионски трофеи на страна и два пъти купата на европейски първенец (1987 и 2004). В момента обаче клубът е в рецесия. Синьо-белите са трети в класирането, на 18 точки зад водача Спортинг. Вияш-Боаш завоюва четири трофея за клуба и Да Коща през сезон 2010/11 година Драконите взеха Лига Европа, шампионска купа, купата на Португалия и купата на лигата.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР