Вторият протест Сърбия срещу насилието, организиран от няколко опозиционни партии,

...
Вторият протест Сърбия срещу насилието, организиран от няколко опозиционни партии,
Коментари Харесай

Хиляди сърби отново казаха не на насилието

Вторият митинг " Сърбия против насилието ", проведен от няколко опозиционни партии, се организира в петък, като стартира пред постройката на сръбския парламент в столицата Белград , оповестява N1.

Протестиращите прочетоха настояванията си и се насочиха към моста " Газела ". По-рано те оповестиха проектите си да блокират моста за два часа.

Сръбското министерство на вътрешните работи предупреди в четвъртък уредниците на митинга, че такава обсада предстои на  наказателна отговорност и че полицията ще предприеме съответни ограничения, в случай че бъдат подхванати сходни дейности.

Организаторите на митинга преди този момент благодариха на сръбската полиция, че е работила в сходство със закона по време на митинга на 8 май и ги приканиха да се държат по същия метод на митинга в петък.

" Призоваваме полицията да се въздържа от потребление на мощ против жителите, които желаят Сърбия без принуждение и които не желаят да се опасяват за живота на децата си, когато ги изпращат на учебно заведение ", споделиха в четвъртък уредниците на митинга.

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи, че полицията няма да слага кордони и че ще реагира единствено в случай че животът на хората е заплашен.

Протестът няма партийна символика, а шествието се води от жители, носещи транспарант с надпис " Сърбия против насилието ".

 Сърбите са предали над 3000 противозаконни оръжия след всеобщите стрелби
Сърбите са предали над 3000 противозаконни оръжия след всеобщите стрелби

През първите два дни от оповестената оръжейна прошка

Припомняме, че демонстрациите се организират след двете всеобщи стрелби в Сърбия предходната седмица. Подобни митинги имаше в редица сръбски градове през последните няколко дни. На тях бе поискана и оставката на президента Александър Вучич. 

Сърбите са предали над 3000 противозаконни оръжия през първите два дни от оръжейната прошка . Това съобщи преди дни президентът Вучич. 

Амнистията стартира в понеделник, откакто и охранител, а други шестима възпитаници и учител бяха ранени.

Стрелецът е в ареста и е само че не може да носи наказателна отговорност заради възрастта си. Полицията заяви, че той е направил признания за нападението.

Само два дни по-късно и рани други 14 в две села в Централна Сърбия. Той е арестуван.
 Черна гора и Босна почитат жертвите от нападенията в Сърбия
Черна гора и Босна почитат жертвите от нападенията в Сърбия

Ден на печал след офанзивите по учебни заведения

Масовите стрелби са относително редки в Сърбия, която има доста строги закони за носене на оръжие. В Западните Балкани обаче има стотици хиляди противозаконни оръжия след войните и размириците през 90-те години.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР