Вторият по големината на приходите прозиводител на автомобили в света

...
Коментари Харесай

Volkswagen впечатли инвеститорите с нов план за развитие и добър финансов отчет

Вторият по размера на приходите прозиводител на коли в света - немската Volkswagen, регистрира оптимистични финансови резултати към края на 2020 година. За цялата година компанията е отчела спад в приходите поради пандемията. Обемът има спада до 222 милиарда евро, само че данните данните за последното тримесечие демонстрират растеж на приходите и облагата - последната пораства до 7.09 млед. по отношение на 2.88 милиарда година по-рано.

Ден по-рано компанията разгласи, че възнамерява и огромна инвестиция в в шест мега заводи за акумулатори, които ще й оказват помощ да ускори позициите си на пазара на електрически автомобили. Само през тази година компанията възнамерява да продаде 1 млн. от тях.
Шведски вложения
Акциите на Volkswagen се повишиха с над 7% след публикуването на финансовите данни на компанията, с което растежа на скъпите бумаги на производителя на коли доближи над 25% за последния месец. Добрите вести за немската компания не стопират до тук. Ден преди да разгласява годишния си доклад, Volkswagen разгласи поръчка за акумулатори на стойност от над 14 милиарда $ към шведската компания Northvolt за период от 10 години.

Като част от съглашението за партньорство, Northvolt ще разшири фабриката си в Швеция и ще продаде своя дял от взаимното дружество в завода си в Залцигер, Германия на Volkswagen, защото производителят на коли се стреми да усили напъните си за произвеждане на акумулатори в цяла Европа, оповестяват от двете фирмите.
Скалиране на производството
Целта на Volkswagen е да разшири пазарния си дял при електрическите автомобили, като задачата на немската компания е да създава по 1.5 млн. е-коли до 2025 година За да реализира задачата си, от 2023 година компанията ще вкара нов тип клетка за акумулатори, която до 2030 година би трябвало да бъде конфигурирана в към 80% от всички електрически транспортни средства на Volkswagen. По този метод компанията ще понижи разноските за акумулатори от 30% до 50%.

За да се подсигурява, че търсенето на акумулатори може да бъде задоволено, Volkswagen и неговите сътрудници възнамеряват до края на десетилетието да построят в Европа шест заводи с общ индустриален потенциал от над 240 гигаватчаса. В допълнение, конломерата възнамерява да пусне на пазара следващата година първия си електромобил от най-високия ценови клас, с по-бързо ускоряване, зареждане обхват.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР