Вторият ден на ралито на Кения, шести кръг на шампионата

...
Вторият ден на ралито на Кения, шести кръг на шампионата
Коментари Харесай

Кале Рованперя води на Рали Кения, Себастиен Льоб отпадна

Вторият ден на ралито на Кения, шести кръг на шампионата WRC, мина с доста обрати и ще се започни с отmадането на Себастиен Льоб с " Форд " и спуканата гума на Себастиен Ожие с " Тойота ".

Във краткотрайното класиране води финландецът Кале Рованперя с " Тойота ", който реализира време от 1:20.58.1 часа. Той изпревари британеца Елфин Евънс, също с " Тойота " с 22,4 секунди, и естонеца От Тенак с " Хюндай " с 25,3 секунди.

Французинът Льоб бе заставен да се откаже в четвъртия стадий, откакто моторът му бе обзет от пламъци. " Разочароващо е да отпаднем по този начин, тъй като имах положително възприятие, колата бе добра и бяхме добре готови. Ралитo е доста мъчно, с доста прахуляк и камъни ", разяснява пред организация " Франс Прес " деветкратният международен първенец, който бе на пета позиция, преди да се откаже.

Ралито на Кения бе оттеглено от календара след 2002 година и се завърна в него едвам предходната година, когато победител бе осемкратният международен първенец Себастиен Ожие.

Ожие водеше в класирането, преди да спука гума, което го остави на две минути зад водача.

Белгийският водач Тиери Нювил с " Хюндай " също имаше компликации и трябваше да понижи в четвъртия стадий поради запушен филтър, като е на пето място във краткотрайното класиране - на близо минута от Рованперя.

Рали Кения продължава в събота с 6 стадия и ще приключи в неделя, сочи Българска телеграфна агенция.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР