Втори републиканец обяви, че ще се бори с президента Доналд

...
Втори републиканец обяви, че ще се бори с президента Доналд
Коментари Харесай

Втори републиканец ще се бори с Тръмп за номинацията на партията за изборите догодина

Втори републиканец разгласи, че ще се бори с президента Доналд Тръмп за номинацията на партията за президентските избори в Съединените щати през ноември следващата година, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Тръмп " е едно дете ", аргументира решението си Джо Уолш, водещ по консервативно радио и някогашен конгресмен, определен като представител на Чаеното празненство - консервативно течение в Републиканската партия. В изявление за телевизия Ей Би Си през днешния ден той назова президента на Съединени американски щати " незапознат ".

" Няма да можем да понесем още четири години Доналд Тръмп... Той е нечовечен. той е расист. Той е нарцистичен... Ето за какво се кандидатирам за президент ", разгласи Уолш.

Неговата кандидатура е повече алегорична, в сравнение с да съставлява опасност за американския президент, който има поддръжката на множеството републикански гласоподаватели и конгресмени и не се съмнява, че ще бъде номиниран от партията за нов мандат на поста. Тя обаче е втората против Тръмп след тази на умерения Бил Уелд, някогашен губернатор републиканец на щата Масачузетс, отбелязва Франс прес.

Сегашният президент на Съединени американски щати няма да е първият, който ще има противник в битката за номинацията на своята партия в устрема си към преизбиране. През 1980 година, да вземем за пример, демократът Джими Картър трябваше да се състезава до края на първичните избори против сенатор Тед Кенеди. В последна сметка Картър получи номинацията на партията, само че загуби на изборите против претендента на републиканците Роналд Рейгън, напомня Франс прес.

Очаква се републиканците да провеждат първоначални избори през 2020 година Ако обаче не се появи най-малко един сериозен конкурент на Тръмп, тези избори може да бъдат чиста условност.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР