Втори разрушител на САЩ може да пристигне в Средиземно море

...
Втори разрушител на САЩ може да пристигне в Средиземно море
Коментари Харесай

Втори разрушител на САЩ поема към Сирия, експерт обясни с каква сила може да бъде ударът срещу Асад

Втори унищожител на Съединени американски щати може да дойде в Средиземно море до няколко дни, написа Wall Street Journal, базирайки се на източници от Пентагона.

" Съединените щати към този момент имат един ракетет унищожител USS Donald Cook в източната част на Средиземно море, от където може да взе участие във всеки удар против Сирия. Вторият, USS Porter, може да пристигна тук в границите на няколко дни. ", написа вестникът.

Снощи Washington Examiner, базирайки се на източник в Пентагона написа, че разрушителят USS Donald Cookс 60 крилати ракети " Томахоук " напусна пристанище в Кипър и се насочи към Сирия. Според Hurriyet, както осведоми към този момент БЛИЦ, разрушителят минимум четири пъти е бил облетян от съветски бойни самолети , само че Пентагонът отхвърли тази информация .

Ако президентът на Съединените щати, Доналд Тръмп се реши да употребява мощ в Сирия в отговор на химическата офанзива в Дума, Вашингтон ще би трябвало да нанесе по-мощен удар, в сравнение с преди година, разяснява специалистът в Центъра за нова американска сигурност Никълъс Герас.

Експертът показва в публикация за Foreign Policy, че миналогодишните ракетни удари на Съединени американски щати по авиобазата Шайрат не са постигнали задачата си - самолетите на сирийската войска са траяли да изхвърчат от аеродрома единствено няколко часа след офанзивата. Освен това, твърди Герас " запасите от химическото оръжие " на Дамаск са останали недокоснати и държавните сили не престават да го употребяват.

" За да бъдат нанесени на Башар Асад обилни вреди и да се даде съответно съгласно визиите на Тръмп сигнал, Съединени американски щати ще би трябвало да нападат в този момент доста повече цели, с цел да бъдат подкопани военните качества на сирийската войска са били подкопани. " счита Герас.

Според специалиста военните цели могат да бъдат нападани както на изток, по този начин и на запад в Сирия.

Същевременно непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небендзя предизвести Съединени американски щати за доста тежки последици при положение на удар в Сирия . Москва и Дамаск отхвърлят информациите за бомба с хлор, с която сякаш били ударени терористите в Източна Гута. Руското военно министерство счита, че тези информации целят оправдаването на вероятни силови удари против Сирия.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР