Втори ден продължава да гори войната между изпълнителната власт и

...
Втори ден продължава да гори войната между изпълнителната власт и
Коментари Харесай

Кирил Петков: Прокуратурата има избор – да се обяснава за бездействията или да действа

Втори ден продължава да гори войната сред изпълнителната власт и прокуратурата. Днес министър председателят Кирил Петков отвърна на обвиняването като съобщи – може да се изяснява или да работи.
„Когато е имало сигнали, че Борисов знае коя е Мата Хари, прокуратурата не попитала коя е тази дама и дали е донесла пачките и кюлчетата, или те са били там. Оттук нататък прокуратурата има два избора – да се изяснява за какво нищо не е направила или да се задейства. Такава е обстановката към държавното обвиняване и съответен кръг от лица, свързани с корупцията и проведената престъпност у нас“, акцентира министър председателят.

Той бе безапелационен, че би трябвало ясно да се стартира да се приказва по какъв начин прокуратурата не е била настояща в цялостния смисъл на думата и голям брой медийни изявления и сигнали не са били разследвани.

Напрежението сред кабинетът и прокуратурата доближи връхна точка през вчерашния ден, откакто прокуратурата разгласи, че вика на разпит премиера Кирил Петков и началничката на кабинета му Лена Бориславова поради изказванията за листата с лица, виновни за корупцията в България. Това бе оповестено по време на срещата, поискана от самия Иван Гешев. Петков уточни, че ще иде, само че ще пита прокуратурата до каква степен е стигнала с следствия на някои от най-големите кавги през последните 2 години като да вземем за пример сагата с “Осемте джуджета ”, Мата Хари, Българската банка за развиване и впрочем. Прокуратурата не закъсня с отговора си и уточни – информацията е обществена и е в интернет, а през днешния ден към този момент публично връчи и призовка на Петков, който би трябвало да се разгласи в прокуратурата на следващия ден.

“Това, което аз изготвям, е тъкмо този лист като лица, за които всички българи от дълго време приказваме, че са основни аргументи, че сме с голямо равнище на корупция, че България не е транспарантна стопанска система. Това не е някакъв скришен лист, всички го знаем, ще дам медийните изявления, свързани с всяко едно лице “, изясни Петков.

Той дефинира като „ доста чудноват “ случая с интензивността на Движение за права и свободи по тематиката с капиталовото поданство и т.нар “златни паспорти “. По думите му Движението си прави реклама, а държавното управление било първо при внасянето на проектозакон за унищожаване на схемата с капиталовото поданство и към този момент е минал през комисия.

По думите му е “смешно “ Движение за права и свободи да разяснява тематиката в този момент, в случай, че в продължение на години схемата е работила, а придвижването е било в Народното събрание и е можело да се опита да я спре.

https://frognews.bg/
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР