Втори ден поред премиерът Борисов развързва кесията. 19 милиона лева

...
Втори ден поред премиерът Борисов развързва кесията. 19 милиона лева
Коментари Харесай

Борисов отново развърза кесията - 19 милиона за зеленчукопроизводители, овощари...

Втори ден подред министър председателят Борисов развързва кесията. 19 милиона лв. бяха обещани само че производителите на плодове, зеленчуци, маслодайна роза и на лозарите.
Това е следващата среща, която министър-председателят организира в рамките единствено на два дни. Днес Борисов беседва с браншовите организации от бранш “Плодове и зеленчуци”. На срещата участва и земеделският министър Десислава Танева.

Подкрепата ще е по метода de minimis. Целта е да се покрият загубите поради сушата и спомагателните разноски, появили се поради пандемията от COVID-19. Потенциалните бенефициенти са близо 25 000.

Вчера бяха обещани пари за три бранша. За животновъди и аграрни стопани са обезпечени 82 милиона и 500 хиляди лв., за туроператорите към 10 милиона лв., а министерството на правораздаването даде обещание, че ще отпусне в допълнение 200 щатни бройки за надзиратели. Бе обещан и скок в трудовите хонорари на чиновниците в 28 държавни администрации.

Въпреки това обаче през днешния ден пред постройката на Народното събрание още веднъж има протестиращи представители на туристическия отрасъл.

Сега милиони са обещани и за зеленчукопроизводители, овощари, лозари и хората, занимаващи се с маслодайни рози.

" Виждате пандемията в цяла Европа какво прави. Следващите месеци ще бъдат сериозни за света, освен за България. Важно е в този момент по най-бързия метод да подкрепяме секторите, които могат да загинат “, посочи министър-председателят Бойко Борисов.

Танева осведоми, че в средата на този месец ще бъде отворен приемът по изключителната мярка COVID-19 от Програмата за развиване на селските региони. По нея ще могат да аплайват всички аграрни стопани. Стойността на подпомагането ще е в размер на 106 милиона лв..

В хода на срещата беше разисквано използването на мярката 60:40, с цел да се подкрепи непрекъснатата претовареност на служащите в сектора. А от Българската асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните благодариха на министър-председателя Борисов за подсигуряването с вода за напояване от язовир Ястребино за потребностите на малинопроизводителите, наранени от сушата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР