В срещата участваха също вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова

...
В срещата участваха също вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова
Коментари Харесай

Започва разчистването на терена на бъдещата Национална детска бол...

В срещата участваха също вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова и министърът на опазването на здравето доктор Галя Кондева.

 

Приключило е делото по обжалването на публичната поръчка и има определен реализатор за събарянето на постройките, изясни здравният министър Кондева. Предстои Европейската капиталова банка (ЕИБ) да избере реализатор на техническия план на детската болница. Срещата с представители на тази банка е в края на месец май. Ще бъдат поканени и членове на Обществения съвет, осведоми Нова ТВ.

 

„ Приоритет на целите е здравето на българските деца “, съобщи министър председателят Главчев и увери, че служебното държавно управление ще извърши в целокупност поетия ангажимент за застраховане на неотложните потребности на СБАЛ по детски заболявания „ Проф. Иван Митев ”. Болницата ще бъде оборудвана с нужните й нови скенер и рентген. Правителството ще отпусне и близо 1,3 млн. лева за наложителен ремонт на интензивното поделение и създаване на нов асансьор за потребностите на пациентите и личния състав.

 

Към момента болничното заведение е единствената университетска детска болница в България. Годишно през нея минават за лекуване към 7000 деца. От своя страна доктор Здравков и проф. Литвиненко благодариха за бързата реакция от страна на премиера и служебния кабинет.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР