Втората вълна на епидемията от COVID-19 не е последната и

...
Втората вълна на епидемията от COVID-19 не е последната и
Коментари Харесай

Втората COVID-вълна няма да е последна, твърдят френски учени

Втората вълна на епидемията от COVID-19 не е последната и има аргументи да се притесняваме от " няколко поредни талази в края на зимата " и през пролетта. Това твърди научният съвет, който съветва френското държавно управление, съобщи Франс прес, представена от БНР.
" Предстоят месеци с извънредно сложна обстановка ", предвижда в последното си становищесъветът, който оказва помощ на френския кабинет.
 Конте подложен на напън „ за “ и „ срещу “ ново национално блокиране Конте подложен на напън „ за “ и „ срещу “ ново национално блокиране
Италианският министър-председател Джузепе Конте се опълчи на натиска да наложи нова национална блокировка, която би навредила н...
Много е мъчно да се планува какъв брой ще трае втората вълна, това зависи от самия вирус, от неговата климатична среда, от ограниченията, които ще бъдат подхванати за ограничение на разпространяването на вируса, от тяхното приемане и оттова - и от тяхното влияние ", написа научният съвет, управляван от Жан-Франсоа Делфреси.
Може да се построи догадка за излизане от втората вълна в края на годината или началото на 2021 година Това излизане би трябвало да бъде съпроводено от свеждане на разпространяването на вируса към извънредно (максимум 5000 до 8000 нови случаи на болест дневно), продължава Съветът.
Обявявайки новото затваряне, което ще е най-малко до 1 декември, президентът Еманюел Макрон уточни, че задачата е да бъдат реализирани " към 5000 " случаи на болест на ден, при 40 000-50 000 понастоящем.
Какъвто и да е триумфът от прилаганите ограничения, те евентуално " няма да са задоволителни ", с цел да бъдат " избегнати други талази след втората ", предизвестява научният съвет, който предложи затварянето да бъде решено дефинитивно.
 Правителството на Португалия ще разгласи изключително състояние поради COVID-19 Правителството на Португалия ще разгласи изключително състояние поради COVID-19
Правителството на Португалия ще разгласи изключително състояние по отношение на разпространението на новия ковид, предава AFP, представена...
Може да имаме в края на зимата и пролетта на 2021 година, според от разнообразни фактори: климатично положение, ниво и оперативна успеваемост на тактиката Тестуване/Проследяване/Изолиране на позитивните случаи, показва Съветът.
Затова европейските държавни управления са изправени пред задачата " да се оправят с поредни талази на обновяване на епидемията, до момента в който се появят първите ваксини и/или лекуване, може би през второто тримесечие на 2021 година "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР