Втората ракета на България Димитър Кузманов ще стартира срещу квалификант

...
Втората ракета на България Димитър Кузманов ще стартира срещу квалификант
Коментари Харесай

Димитър Кузманов: Най-хубавото е, че публиката отново се завръща в залата

Втората ракета на България Димитър Кузманов ще започва против квалификант в тазгодишното издание на шампионата по тенис от сериите АТП 250 Sofia Open в зала " Арена Армеец " в българската столица.

Надпреварата започва на следващия ден с квалификациите, а срещите от главната скица са през идната седмица.

" Турнирът е извънредно мощен. Има малко по-благоприятен чоп, само че никога не може да се каже, че има добър чоп. В квалификациите вземат участие доста мощни тенисисти. Един Мирза Башич, да вземем за пример, който е някогашен първенец в София ", разяснява Кузманов.

Пловдивчанинът, който през тази година се утвърди в топ 200 на международната класация, а сега заема 163-ата позиция, през предишния сезон реализира първата си победа в главната скица в София и в този момент се надява най-малко да изравни достижението си.

" Целта ми е да затвърдя успеха от предходната година и ранкинга ми и да се опитам да го надмина. Най-хубавото е, че публиката още веднъж се завръща в залата след две години на рестрикции. Без хората по трибуните атмосферата не е същата ", сподели Кузманов.

" Този шампионат с присъединяване на играчи като Григор Димитров и Яник Синер е превъзходен подарък за българските почитатели. Нивото на играчите е доста високо. Буквално всеки един мач е край. Това съревнование е голям авторитет за България и е хубаво, че традицията да се организира в София продължава ", добави 29-годишният българин.

Той е удовлетворен, че Григор Димитров, който завоюва купата при дебютното си само присъединяване в София до момента през 2017 година, още веднъж се завръща и ще играе пред родна аудитория.

" Всеки шампионат в България, в който Григор играе, е по-специален. Неговото присъединяване е добре за спорта у нас като цяло, стимулира всички. Това, че той е тук, ни се отразява единствено позитивно, огромен плюс за нас е ", съобщи Кузманов.

" София Оупън ми е оказал помощ доста през годините, тъй като ми даде опция да се докосна до тениса от най-високо равнище. С всяка година трупах опит и се представях по-силно, ставах по-уверен. Прекрасно е, че има подобен шампионат тук ", добави той.
 Григор Димитров разбра противниците си за старта на Sofia Open 2022
Григор Димитров разбра противниците си за старта на Sofia Open 2022

Димитър Кузманов и Александър Лазаров също научиха съперниците си
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР