Втората политическа сила в парламента – обединението от Продължаваме промяната“

...
Втората политическа сила в парламента – обединението от Продължаваме промяната“
Коментари Харесай

„Обединихме се заедно“: ПП и ДБ се съгласиха председателят на парламента да е от ГЕРБ

Втората политическа мощ в Народното събрание – обединяването от „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ – ще поддържа предлагането на ГЕРБ за ръководител на Народното събрание.

Обединихме се дружно, че това ще бъде Росен Желязков “, разяснява депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

Желязков, който бе транспортен министър в последното държавно управление на ГЕРБ, бе номиниран за ръководител на Народното събрание предходната седмица, само че тогава ПП-ДБ отхвърлиха да го поддържат. Заради този отвод тогава Народното събрание не съумя да проработи и на процедура към момента тече първото съвещание, което евентуално ще завърши на следващия ден, 19 април, в случай че в действителност Желязков бъде подсилен.

За да поддържат тази знакова за ГЕРБ номинация, ПП-ДБ са си издействали ръководител на правната комисия, която е доста значима за прокарването на така значимите законопроекти, които би трябвало да бъдат признати бързо, в това число за правосъдната промяна.

Ако животът на Народното събрание продължи повече от 3 месеца, двете партии ще се разменят и председателството на Народното събрание ще бъде поето от ПП-ДБ, а правната комисия – от ГЕРБ.

Договорихме се, че изборът на ръководител на Народно събрание и на комисията е допустимо да бъде на ротационен принцип, в случай че Народното събрание работи повече от 3 месеца “, добави Атанасова.

Бившият претендент за министър председател на „ Продължаваме промяната “ – Николай Денков – посочи, че към момента не е ясна номинацията за правната комисия, само че има вероятни кандидатури.

ГЕРБ и „ Продължаваме промяната – Демократична България “ са изработили и обща законодателна стратегия, която ще бъде показана и пред другите парламентарни сили.

На тази маса обсъждаме единствено законодателна стратегия и не обсъждаме сформирането на държавно управление “, акцентира още Денков.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР