Втората по сила икономика в света продължава да набира скорост.

...
Втората по сила икономика в света продължава да набира скорост.
Коментари Харесай

Китайската икономика продължава да набира скорост

Втората по мощ стопанска система в света продължава да набира скорост. Това демонстрират външнотърговските данни на Китай за март.

Възстановяващата се международна икономическа и комерсиална интензивност подтиква износа на Китай през първото тримесечие, което е " положително начало " за годината. Същевременно разширяващото се фабрично произвеждане, вложенията и потреблението в Китай подтикват вноса в страната, уточни представител на митническото бюро на Китай, представен от БНР.

Китайският експорт набъбна солидно през март за следващ месец, въпреки и малко по-слабо от предстоящото, до момента в който вносът доближи 4-годишен връх, което е следващо доказателство за мощното възобновяване на втората по величина международна стопанска система от коронавирусната пандемия, която породи доскоро повече от година.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Грандиозният план " Нов път на коприната " не е самоцел, нит...

Според оповестените през днешния ден данни на китайската митническа администрация, през март експортът на Китай е повишен с 30,6% по отношение на година по-рано, само че при рекорден растеж от 154,9% през февруари и с 60% сумарно през първите два месеца на 2021 г,. до момента в който прогнозата беше за покачване с 35,5%.

Макар и по-слаб от предстоящото, растежът на китайския експорт демонстрира увеличение на външното търсене предвид на хода на имунизацията против Covid-19 в международен мащаб и по-специално в някои водещи стопански системи като Съединени американски щати и Англия.

В същото време вносът в Китай скочи с 38,1% на годишна база при упования за малко по-скромен напредък с 23,3%.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Китайската стопанска система се възвръща от пандемията. В момента тя печели от мощния експорт и отпадането...

В резултат на това комерсиалният остатък се сви през март до 13,8 милиарда $ при пазарна прогноза за положителен търговски баланс от 52 милиарда $.

Износът в посока Съединени американски щати набъбна през март с 53,3%, до момента в който американският импорт в Китай скочи със 74,8%.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР