Всяко положително изобразяване на ЛГБТ хора и начин на живот

...
Всяко положително изобразяване на ЛГБТ хора и начин на живот
Коментари Харесай

До 5 милиона рубли глоба за гей пропаганда в Русия

Всяко позитивно обрисуване на ЛГБТ хора и метод на живот пред малолетни ще се санкционира сурово

Руският президент Владимир Путин подписа уголемен вид на прословутия съветски закон за гей пропагандата. От този миг нататък е нелегално да се популяризира „ агитация “ за „ нетрадиционни полови връзки “ във всички съветски медии, което значи, че всяко позитивно обществено обрисуване на съществуването на ЛГБТ+ общността към този момент е нелегално и се санкционира с огромни санкции. 

Разширяването на обсега на закона беше публично оповестено в понеделник, 5 декември, предава lupa.bg. Законопроектът, прочут като закон „ за задачите на отбраната на децата от информация, „ пропагандираща отказване на обичайните фамилни полезности “, е показан за първи път през 2013 година

Той афишира за нелегално всяко позитивно обрисуване на ЛГБТ+ хора и метод на живот пред малолетни.

Новата версия се отнася и за възрастните и провокира интернационален митинг.

Според Ройтерс разширената версия не разрешава всяко деяние или разпространение на информация – обществено, онлайн, във филми, книги, кино или реклама – което се смята за опит за поощряване на хомосексуалност. Според CNN физически лица могат да бъдат санкционирани с до 400 000 рубли (≈ 12 000 лева.) за „ агитация на ЛГБТ+ метод на живот “.

За юридически лица оптималната санкция е 5 милиона рубли (≈ 150 000 лева.).

Законът беше признат от Думата, съветския парламент, с 397 гласа „ за “ и 0 „ срещу “ на 24 ноември. Последната стъпка беше подписването му от съветския президент.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР